ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

F1 Καναδάς: Στην pole position ο Χάμιλτον (φωτό)

F1 Καναδάς: Στην pole position ο Χάμιλτον (φωτό)

Ποτέ ξανά στην ιστορία του Καναδικού GP δεν έχει κινηθεί οδηγός κάτω από το 1:12. Σήμερα τα κατάφεραν δυο: Οι διεκδικητές του φετινού τίτλου, ο Λιούις Χάμιλτον και ο Σεμπάστιαν Φέτελ. O Χάμιλτον με επίδοση 1:11.459 πήρε την 65η pole της καριέρας του ισοφαρίζοντας το ίνδαλμά του τον αείμνηστο Άυρτον Σένα. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς Κελσίου και αυτή στο οδόστρωμα στους 44 βαθμούς ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές. Νωρίτερα στη μια ώρα ελεύθερων δοκιμών οι Ferrari είχαν κάνει το 1-2 με το Φέτελ να είναι ταχύτερος όλων.

Οι Καναδοί είχαν γεμίσει τις κερκίδες καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συμμετείχε ένας συμπατριώτης τους στο Grand Prix. Ο λόγος για το νεαρό Λανς Στρολ που δεν κατάφερε να κινηθεί γρήγορα και να προκριθεί στο Q2 με τη Williams. Μαζί του αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι Βαντούρν (McLaren), Μάγκνουσεν (Haas), Έρικσον, Βερλάιν (Sauber). Στο Q1 και παρά τη χρήση της μαλακότερης εκ των γομών της Pirelli της ultrasoft αρκετοί οδηγοί διαμαρτύρονταν για την έλλειψη πρόσφυσης. Θυμίζουμε πως η πίστα στον Καναδά είναι ημιμόνιμη εγκατάσταση και η βελτίωση του κρατήματος της αγωνιστικής γραμμής είναι θεαματική με την πάροδο των γύρων.

Στο Q2 ο Χάμιλτον εντυπωσίασε πετυχαίνοντας χρόνο 1:12.496 επίδοση κορυφαία για τη συγκεκριμένη πίστα. Πολύ κοντά του οι Μπότας και Ράικονεν, ήταν εντυπωσιακό που οι Mercedes βρήκαν στις κατατακτήριες δοκιμές αυτό το κάτι που φάνηκε να τους δίνει προβάδισμα έναντι των Ferrari. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Κβίατ, Σάινθ (Toro Rosso), Aλόνσο (McLaren), Γκροζάν (Haas), Πάλμερ (Renault). Ο Αλόνσο ακούστηκε στην ενδοεπικοινωνία να διαμαρτύρεται ότι είχε λιγότερη δύναμη στη διάθεσή του σε σχέση με το Q1. Ο Κβιάτ είχε ένα κλατάρισμα στο πίσω δεξιά ελαστικό μετά από επαφή με τον τοίχο όπου έσπασε τη ζάντα.

Στο Q3 στη μάχη της pole εκτός από τους 6 οδηγούς των Mercedes, Ferrari, Red Bull πέρασαν ο Μάσα με τη Williams Mercedes, οι Πέρεζ και Οκόν με τις Force India Mercedes και ο Χούλκενμπεργκ με τη Renault. Από την πρώτη κιόλας προσπάθεια ο Χάμιλτον έδειξε τις προθέσεις του σημειώνοντας χρόνο 1:11.791. Ο Φέτελ αντέδρασε με 2η προσπάθεια σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:11.795. Επίδοση μόλις 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου χειρότερη , το σημαντικότερο όμως κατά την άποψή μας επίδοση που αναδεικνύει την τιτάνια μάχη ανάμεσα στους δυο πρωταθλητές για τον φετινό τίτλο. Ο Χάμιλτον στη 2η του προσπάθεια κατέβασε 3 δέκατα και σφράγισε την pole. Ο Φέτελ πίεσε όσο μπορούσε βελτίωσε ξανά αλλά όχι αρκετά. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Φερστάπεν πέρασε ξανά το Ρικιάρντο και ότι ο Μάσα ήταν ακόμη μια φορά ο πρώτος από τους υπόλοιπους.

Συνολικά η κατάταξη ήταν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.