ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το βράδυ της Κυριακής το Γκραν Πρι στο Μόντρεαλ του Καναδά!

Το βράδυ της Κυριακής το Γκραν Πρι στο Μόντρεαλ του Καναδά!

Αύριο το βράδυ θα δούμε πολύ καλό αγώνα στην F1. Τα μονοθέσια ταξίδεψαν από το Μονακό στο Μόντρεαλ. Το Καναδικό Grand Prix είναι πάντα εντυπωσιακό. Και φυσικά χρειάζεται καλή επιλογή γόμας για να κρατηθούν τα μονοθέσια σωστά στη πίστα Ζιλ Βιλνέβ. Ο Καναδάς απαιτεί καλή πρόσφυση και σταθερότητα στο φρενάρισμα. Οι διαμήκεις δυνάμεις είναι πιο σημαντικές από τις πλευρικές. Αυτό επηρεάζει τα ελαστικά και ειδικά τα φρένα. Ο καιρός μπορεί να είναι από ζεστός έως βροχερός.

Ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών. Είχε κάποια προβλήματα με την πρόσφυση αλλά τα ξεπέρασε. Όμως στο δεύτερο σκέλος ο Κίμι Ραϊκόνεν σημείωσε ταχύτερο γύρο κάνοντας χρήση -όπως και ο Χάμιλτον- της ultrasoft γόμας της Pirelli. Κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Βρετανό με διαφορά μόλις 0,215 του δευτερολέπτου.

Αυτή την ώρα γίνονται οι κατατακτήριες δομικές. Πολύ κοντά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης είναι οι Μαξ Φερστάπεν και Φελίπε Μάσα. Ο Φερστάπεν στα δοκιμαστικά αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο της RB13.

Όπως στο Μονακό έτσι και στο Μόντρεαλ θα χρησιμοποιηθούν οι τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας P Zero Formula 1: Μαλακή (soft), πολύ μαλακή (supersoft) και πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft). Όμως αυτή η ημιμόνιμη διαδρομή είναι πολύ ταχύτερη με τις τελικές ταχύτητες να ξεπερνούν τα 300χ/ω. Επίσης θέτει μεγαλύτερη πρόκληση από το Μονακό τόσο στα μονοθέσια όσο και στα ελαστικά.

Με γλιστερή επιφάνεια οδοστρώματος, ευμετάβλητο καιρό και σχετικά υψηλή πιθανότητα εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας χάρη κυρίως στο διάσημο «τοίχο των πρωταθλητών» έχουμε δει στο παρελθόν ευρεία ποικιλία αγωνιστικών στρατηγικών. Όμως φέτος έχουμε μια εντελώς νέα γκάμα ελαστικών με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.