ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καταστροφική γα τους πρωτοπόρους η 6η ειδική του Ράλι Κύπρος

Καταστροφική γα τους πρωτοπόρους η 6η ειδική του Ράλι Κύπρος

Οι Πορτογάλοι Bruno και Hugo Magalhaes δεν ήταν τυχεροί και εγκατέλειψαν. Συμμετείχαν , όπως και στην Ελλάδα, με ένα Skoda Fabia R5 βαμμένο στα χρώματα της SEAJETS, της μεγαλύτερης εταιρείας ταχύπλοων στον κόσμο. Η χορηγία των αδελφών Magalhaes γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας της SEAJETS με την Πορτογαλική Κυβέρνηση καθώς φέτος θα εξυπηρετεί με δύο ταχύπλοα σκάφη, τις νήσους Αζόρες στον Ατλαντικό.

Ο Καταρινός οδηγός Nasser Al Attiyah στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5 ήταν ο πρωτοπόρος του Ράλι Κύπρος μετά από 8 ειδικές διαδρομές της 1ης ημέρας. Η πρώτη ημέρα του αγώνα ήταν δραματική για τους βασικούς διεκδικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Στην 6η ειδική του αγώνα, εγκατέλειψαν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Bruno Magalhaes και ο πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών και δεύτερος στη βαθμολογία Kajetan Kajetanowicz. Στην ίδια ειδική εγκατέλειψε και η συμμετοχή της τουρκικής Castrol Ford Team Turkiye με τους Bostanci και Vatansever. Και τα τρία πληρώματα εγκατέλειψαν ύστερα από έξοδο στο ίδιο ακριβώς σημείο!

Το πιθανότερο είναι να είχαν λάθος σημειώσεις. Διαφορετικά δεν εξηγείται πώς βγήκαν τρείς έμπειροι οδηγοί στο ίδιο σημείο. Στην επόμενη ειδική διαδρομή εκτός του αγώνα τέθηκε και Λετονός Nikolay Gryazin.Οι ανακατατάξεις αυτές άνοιξαν το δρόμο για τα κυπριακά πληρώματα, με πρώτο τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Στέλιο Ηλία στο τιμόνι ενός Citroen DS3 R5 να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Πάντως ο ίδιος δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέσει αύριο Κυριακή, παρά μόνο για να διατηρήσει την πρώτη θέση στα κυπριακά πληρώματα, διασφαλίζοντας τους βαθμούς για το κυπριακό πρωτάθλημα. Το βάθρο συμπληρώνουν οι Πανίκος Πολυκάρπου και Gerald Winter με το Mitsubishi Lancer Evo IX και μια διαφορά μόλις 21 δευτερολέπτων από το Τσουλόφτα.

Τέταρτη θέση για τους Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπο Λαό με Mitsubishi Lancer 9, με τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου με Mitsubishi Lancer Evo 10 να ακολουθούν στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Στην έκτη θέση ο Γερμανός ευγενής Albert Von Thurn and Taxis με συνοδηγό τον Bjorn Degandt και Skoda Fabia R5 με το Mitsubishi Lancer Evo 9 των Σάββα Σάββα και Ανδρέα Παπανδρέου να ακολουθεί στην έβδομη θέση.

Στην όγδοη θέση ακολουθούν οι Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου, επίσης Mitsubishi Lancer Evo 9, ακολουθούμενοι από τον Ραούφ Ντενκτάς με συνοδηγό τον Dervis Bora Savarona στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5. Τέλος την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ποσείδιας και Γιώργος Αλεξάνδρου με Mitsubishi Lancer Evo 10.

Αποτελέσματα μετά την Ε.Δ 8
1. Ν. Al-Attiyah – Mathhieu Baumel – Ford Fiesta R5 – 1:25:53.8
2. Aλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία –Citroen DS3 R5 – 1:29:12.8
3. Πανίκος Πολυκάρπου – Gerald Winter – Mitsubishi Lancer Evo 9 – 1:29:34.0
4. Χρίστος Δημοσθένους – Πάμπος Λαός – Mitsubishi Lancer Evo 9 – 1:29:51.6
5.Σίμος Γαλαταριώτης – Αντώνης Ιωάνου – Mitsubishi Lancer Evo 10 – 1:30:28.9
6.Von Thurn Und Taxis A – Bjorn Degand Skoda Fabia R5 – 1:30:35.6
7.Σάββας Σάββα – Ανδρέας Παπανδρέου Mitsubishi Lancer Evo 9 – 1:31:25.8
8.Πέτρος Παντελή – Κυριάκος Χριστοδούλου Mitsubishi Lancer Evo 9 1:31:31.8
9. Rauf Denktash – Dervis Bora Savarona – Ford Fiesta R5 – 1:31:33.8
10. Μιχάλης Ποσείδιας – Γιώργος Αλεξάνδρου – Mitsubishi Lancer Evo 10 – 1:32:04.9

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα – τελευταία ημέρα του αγώνα- οι αγωνιζόμενοι που συνεχίζουν τον αγώνα θα επιδιώξουν να φυλάξουν τα αυτοκίνητά τους για να τερματίσουν σε μια καλή θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.