ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

GUMBALL 3000: Το ράλι των πλουσίων στην Ελλάδα και τη Μύκονο (φωτό)

GUMBALL 3000: Το ράλι των πλουσίων στην Ελλάδα και τη Μύκονο (φωτό)

Στο ρυθμό του ράλι «GUMBALL 3000», γνωστό και ως το ράλι του διεθνούς τζετ σετ, η Ελλάδα.

Πρόκειται για το ετήσιο οδικό ταξίδι στο οποίο λαμβάνουν μέρος σταρ του Χόλυγουντ, Άραβες κροίσοι, επιχειρηματίες, γαλαζοαίματοι και σελέμπριτι με πολυτελή σπορ αυτοκίνητα όπως Ferrari, Mazerrati, Lotus, Lamborgini, Porse, Jaguar και άλλα.

Το ταξίδι των 130 πολυτελών και γρήγορων αυτοκινήτων ξεκίνησε από τη Ρήγα για να καταλήξει αύριο στη Μύκονο.

Την Πέμπτη μετά από μια στάση στο Βόλο οι τετράτροχες καλλονές με τους οδηγούς τους έφθασαν στο Ζάππειο μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών.

Σήμερα τα οχήματα ταξιδεύουν για Μύκονο όπου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το ράλι στο νησί των ανέμων και θα ολοκληρωθεί με ένα λαμπερό πάρτι.

Εμπνευστής του διάσημου ράλι, στο οποίο έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς οι ηθοποιοί Μάθιου Μακόναχι, Ντέιβιντ Χέισελχοφ, ο ράπερ Snoop Dogg, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula1 Λιούις Χάμιλτον και Ντέιμον Χιλ, ο πρώην μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν, η σχεδιάστρια Ντόνα Κάραν και πολλοί άλλοι, είναι ο 45χρονος Βρετανός επιχειρηματίας Μαξιμίλιαν Κούπερ.

Το σκεπτικό του ήταν να ιδρύσει ένα ράλι που θα συνδυάζει το πολυτελές και γρήγορο αυτοκίνητο με τη μόδα, τη μουσική αλλά και την φιλανθρωπία. Πράγμα που συνέβη το 1999. Το κόστος για μια συμμετοχή είναι επιτρεπτό μονάχα σε ανθρώπους με «χοντρά» πορτοφόλια, αφού αγγίζει τις 50.000 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες καλούνται κάθε χρονιά να διανύσουν μια διαφορετική διαδρομή, που πάντα όμως έχει μήκος 4.800 χλμ περίπου. Σε κάθε πόλη-σταθμό παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά από αξιοθέατα και δίνουν ένα μεγάλο πάρτι με τη συμμετοχή γνωστών djs και καλλιτεχνών, ενώ στη συνέχεια καταλύουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και ακριβά εστιατόρια. Το Gumball 3000 έχει διάρκεια επτά ημέρες και κάθε χρόνο η κούρσα παίρνει το όνομά της από τις δύο πόλεις στις οποίες πραγματοποιείται η εκκίνηση και ο τερματισμός.

Έτσι φέτος το ράλι έχει την επωνυμία από τη Ρίγα στη Μύκονο. Ξεκίνησε την 1η Ιουλίου από τη Ρίγα και περιελάμβανε τις πόλεις Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Ντουμπρόβνικ, Τίρανα, Βόλο και Αθήνα πριν καταλήξει στη Μύκονο. Η επιλογή της Μυκόνου έγινε τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Μαξιμίλιαν Κούπερ είχε συναντηθεί με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον δήμαρχο Μυκόνου όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, που αφορούσαν την ασφάλεια αυτών που θα συμμετάσχουν αλλά και την ομαλή διέλευση και φύλαξη των αυτοκινήτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.