ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τη Κυριακή το Grand Prix στην Ουγγαρία

Τη Κυριακή το Grand Prix στην Ουγγαρία

Από τις 28 – 30 Ιουλίου θα χορτάσουμε δοκιμές και αγώνα σε μια αρκετά τεχνική πίστα. Φυσικά ο απρόβλεπτος παράγοντας είναι ο καιρός. Γιατί στην Ουγγαρία μπορεί να έχει το μεσημέρι ήλιο και μέσα σε μια ώρα να έχει κατακλυσμό. Στο Ουγγρικό Grand Prix θα χρησιμοποιηθούν οι μεσαίες γόμες τις γκάμας: P Zero λευκή/μέση, P Zero κίτρινη/μαλακή και P Zero κόκκινη/πολύ μαλακή.

Πρόκειται για την ίδια επιλογή που είχε γίνει και πέρυσι στην ίδια πίστα. Το Ουγγαρόρινγκ είναι τελείως διαφορετικό από το Σίλβερστον: Παρότι ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται σε μόνιμη πίστα έχει μερικά χαρακτηριστικά αγώνα σε δημόσιο δρόμο, όπως: Στενό οδόστρωμα, κλειστές στροφές, χαμηλή πρόσφυση και μέτριο ρυθμό γύρου.

Υπάρχει μόνο μια ευθεία οπότε τα ελαστικά δεν έχουν πολλά περιθώρια αποβολής θερμότητας. Τα προσπεράσματα είναι δύσκολα έτσι δίνεται μεγάλη έμφαση στις κατατακτήριες δοκιμές και στη στρατηγική.

Οι ομάδες επιλέγουν μέγιστες κλίσεις στις αεροτομές για υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης ώστε να μεγιστοποιήσουν την ταχύτητα στις στροφές. Έμφαση δίνεται στην μηχανική πρόσφυση και όχι στην αεροδυναμική. Το Ουγγαρόρινγκ είναι μια αλληλουχία στροφών όπου τα ελαστικά δουλεύουν συνεχώς.

Αν ο καιρός είναι ζεστός τα ελαστικά θα έχουν θερμική καταπόνηση γι αυτό το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσουν τη μεσαία γόμα. Στην Ουγγαρία πέρσι καταγράφηκαν στον αγώνα υψηλές θερμοκρασίες πίστας. Την προηγούμενη ημέρα έβρεχε ασταμάτητα. Ο νικητής το 2016 ακολούθησε στρατηγική 2 αλλαγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.