ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

5ο Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος

5ο Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος

Η «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. συνδιοργανώνουν το 5ο Athens Rally Sprint στην ιστορική ασφάλτινη διαδρομή «Άγιος Μερκούριος» το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 με μια μεγάλη καινοτομία: την προσθήκη και τρίτου, νυχτερινού περάσματος!

Η πρόκληση της οδήγησης μετά τη δύση του ηλίου σε μια από τις πιο δύσκολες και τεχνικές διαδρομές της ιστορίας των ελληνικών αγώνων θα είναι μία ακόμα «περγαμηνή» για τους αγωνιζόμενους, και μια εμπειρία για τους θεατές βγαλμένη από τη δεκαετία του 1980 – όταν ο «Άγιος Μερκούριος» διεξαγόταν στη διάρκεια της νύχτας, στο πλαίσιο του Ράλλυ Παλλάδιο.

Η τολμηρή καινοτομία των Σωματείων «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» και Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α., που κάνει ξεχωριστή τη φετινή διοργάνωση του καθιερωμένου πια Athens Rally Sprint, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη αρωγή -και φέτος- του Δήμου Αχαρνών και των κατοίκων της περιοχής. Εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δημοσίου ΚΤΕΟ Χολαργού, που θα φιλοξενήσει, στις εγκαταστάσεις του, τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο.

Έτσι, το 5ο Athens Rally Sprint έχει φέτος να επιδείξει, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, πέραν της αίγλης της παλιάς αυτής φημισμένης «ακροπολικής» διαδρομής των δεκαετιών του 1970 και ’80 στους πρόποδες της Πάρνηθας, και τις αναμνήσεις της αγωνιστικής οδήγησης υπό το φως των προβολέων. Και, φυσικά, την ποιότητα των συμμετεχόντων του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων – των οποίων αποτελεί τον 4ο και 5ο φετινό γύρο, αντίστοιχα.

Η διαδρομή του αγώνα

Φέτος θα έχει κατεύθυνση από τη Μαλακάσα (Σφενδάλη) προς στην περιοχή των Βασιλικών Κτημάτων της Βαρυμπόμπης. Η αγωνιστική διαδρομή θα έχει, συγκεκριμένα, μήκος 14,53 χιλιομέτρων, και θα διεξαχθεί τρεις φορές – δύο στη διάρκεια της ημέρας και μία τη νύχτα. Θα εκκινεί από το σημείο των τελευταίων οικιών της Μαλακάσας και θα τερματίζει λίγα μέτρα πριν από το φυλάκιο της Πυροσβεστικής, στο σημείο που βρίσκονται οι ταβέρνες «Άγιος Μερκούρης» και «Θέα».

To Service Park του αγώνα θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), στο χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Χωριού. Στο σημείο αυτό θα δοθεί η εκκίνηση, στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ ο τερματισμός θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Θρακομακεδόνων, το ίδιο βράδυ.

Δύο μέρες νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017, το Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού -παραπλεύρως του υπουργείου Μεταφορών, στη Λεωφόρο Μεσογείων 156 (είσοδος από την οδό Τσιγάντε)- θα ανοίξει τις πύλες του από τις 17:00 ως τις 19:30 για τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

2013: Στέφανος Καμιτσάκης – Φίλιππος Τζεφεράκος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

2014: Γιώργος Αργυρίου – Δημήτρης Πάσχος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

2015: Παναγιώτης Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO VIII)

2016: Ιωάννης Πλάγος – Αλκιβιάδης Ρέντης (Honda Civic Type R)

(Πληροφορίες: Γραφεία Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., Κύπρου 76, Περιστέρι

Τηλέφωνα: 210 5780157, 6944531231, 6973018485

Website: www.ellada-racingclub.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Facebook: Ελλάδα – Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.