Μπρος τα κάλλη τι το γκάζι; H εντυπωσιακή οδηγός αγώνων Carmen Jorda (φωτό,βίντεο)

Μπρος τα κάλλη τι το γκάζι; H εντυπωσιακή οδηγός αγώνων Carmen Jorda (φωτό,βίντεο)

Απολαύστε τα άφθονα κάλλη της Carmen Jorda.

Να ξεκινήσω από τα βασικά: θεωρώ πως οι γυναίκες μπορούν να είναι εξαιρετικές πίσω από το τιμόνι. Και προσεκτικές και σβέλτες και αξιόπιστες, εντός και εκτός αστικού τοπίου. Αρκεί να θέλουν, να γουστάρουν την οδήγηση, να δίνουν σημασία στην όλη φάση. Αν ο νους είναι στο make-up, θα είναι τα ίδια χάλια με τον άντρα με το κινητό στο αυτί, τον παππού που το αυτί του δεν δουλεύει, τον οδηγό λεωφορείου που βαριέται να δουλεύει, τον ταρίφα που μάλλον μας δουλεύει όλους με τον τρόπο που κινείται στο δρόμο.

Αν έχεις δει Michele Mouton να παλεύει με το θηριώδες Audi Quattro, να κερδίζει Ράλι Ακρόπολις, να παλεύει σε εποχές που κάθε σκέλος μπορεί να ξεπερνούσε τα 1000 αγωνιστικά χιλιόμετρα και η λίστα αντιπάλων θα μπορούσε να τρομάξει και τον σπουδαιότερο πρωταθλητή, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να δείχνεις σεβασμό σε κάθε γυναίκα οδηγό. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Στην περίπτωση της Carmen Jordan παραδέχομαι πως είμαι κάπου στη μέση. Και πριν σας ζαλίσω καλοκαιριάτικα με φωτογραφίες της, θα κάνω μία αναπόφευκτα γρήγορη βόλτα στο αγωνιστικό βιογραφικό της.

Μετά τα τρία βάθρα στην κατηγορία Copa F300 της ισπανικής Formula 3 το 2007 και άλλα δύο στην κατηγορία F306/300 της ευρωπαϊκής F3 Open, το παλμαρέ της είναι γεμάτο μηδενικά. Κι όμως εκτός από τους δύο παραπάνω θεσμούς, έτρεξε σε πολλά ακόμα σοβαρά πρωταθλήματα. Συμμετείχε στο Le Mans Series ενώ είχε την ευκαιρία της και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού, συμμετέχοντας το 2010 στο πρωτάθλημα IndyLights. Εκεί έτρεξε μόνο σε πέντε αγώνες, όπου ήταν αργή αλλά σταθερή. Κρατήθηκε σε απόσταση από τις μπαριέρες αλλά και από το βάθρο, με καλύτερο πλασάρισμα τη δέκατη θέση στους δρόμους του Long Beach.

Παρότι η προσπάθεια ‘κατάκτησης της Αμερικής’ δεν έφερε καρπούς και το 2011 έμεινε εκτός αγώνων, το 2012 είχε μία δεύτερη ευκαιρία να δώσει ώθηση στην καριέρα της, τρέχοντας στο GP3 – θεσμό υποστηρικτικό της F1, όπου το ετήσιο budget συμμετοχής κυμαίνεται γύρω στα 300 χιλιάδες ευρώ. Η πρώτη σεζόν ήταν αναμενόμενα δύσκολη, με καλύτερο τερματισμό στη 13η θέση και τελικό πλασάρισμα στη σεζόν, στη 28η θέση. Στη δεύτερη σεζόν οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν στο 19 και το 30. Στην τρίτη σεζόν (κι όμως, υπήρξε και τρίτη) στο 17 και το 29! Κοινώς: πολύ όμορφο το κορίτσι αλλά δεν κάνει για αγώνες.

HAPINNESS ~Dont forget to have it in your life~ ?‍♀️hair by @kerastase_official

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carmen Jorda (@carmenjorda) στις

Σωστά; Λάθος! Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 2015 όταν η λογική και η δικαιοσύνη ηττήθηκαν από το μάρκετινγκ. Η ομάδα Formula 1 της Lotus τη στρατολόγησε ως οδηγό εξέλιξης. Ρόλο κομβικής σημασίας σε μία εποχή που απαγορεύονταν οι δοκιμές εξέλιξης – #not.

Η σαγηνευτική Ισπανίδα το μόνο που είχε να κάνει ήταν να φοράει τα επίσημα ρούχα της ομάδας και να χαμογελάει, να συμμετέχει σε events, να παρουσιάζεται on camera και ενίοτε να περνάει και κανένα χαλαρό απόγευμα στον προσομοιωτή. Όλα αυτά φαίνεται πως τα έκανε εξαιρετικά καθώς όταν η Lotus εξαγοράστηκε από τη Renault, παρέμεινε αμετακίνητη στο ρόλο της. Όλα αυτά σε μία εποχή που ο πρωταθλητής του GP3 δεν μπορούσε να βρει ούτε ρόλο δοκιμαστή στην F1. Μπρος τα κάλλη, τι είναι το γκάζι;

Great 2nd day of testing with @porteiromotorsport pushing hard with 35 degrees on track #SweatingABit #Karting #KZ #Training ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carmen Jorda (@carmenjorda) στις

Πέρυσι, μία ενδιαφέρουσα ιστορία έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, με τον πρώην δοκιμαστή της Lotus, Marco Sorensen, να υποστηρίζει πως της έριχνε 12 δευτερόλεπτα στο γύρο στις δοκιμές τους στον προσομοιωτή της ομάδας! Αριθμός μάλλον υπερβολικός που εύλογα προκάλεσε την αντίδρασή της. Όμως το να εστιάσει κανείς στον αριθμό ήταν σα να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος.

Μία ρεαλιστική σύγκριση με τους συναθλητές της μπορεί να έρθει κοιτώντας χρόνους κατατακτήριων δοκιμών στο GP3. Στο απαιτητικό Σπα το 2013 ήταν σχεδόν 5 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο της Pole Position. Στην εύκολη Μόντσα την επόμενη χρονιά υστερούσε κατά 3.2 δεύτερα. Και πάλι, αυτό σε υψηλό επίπεδο μοιάζει με μία αιωνιότητα.

Enjoying every minute of this island @bellrosswatches #Bahamas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carmen Jorda (@carmenjorda) στις

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η σέξι Carmen έχει δεχθεί βέλη ακόμα και από την ‘Women & Motor Sport Commission’, με τη άλλοτε νέα και όμορφη αλλά πάντα γρήγορη σαν τον διάβολο Mouton να τη χαρακτηρίζει ‘προϊόν marketing’. Danica Patrick, Susie Wolff, Simona de Silvestro, Tatiana Calderon, ακόμα και η ανερχόμενη Beitske Visser, είναι μόνο μερικά ονόματα γυναικών που μάλλον το στρίβουν καλύτερα το τιμόνι.

Κι όμως, η Carmen της καρδιάς μας όχι μόνο δεν πτοείται αλλά παρότι έχει τρία χρόνια να οδηγήσει μονοθέσιο, οι χορηγοί κάνουν ουρές πίσω της. Είναι αθλήτρια της Adidas, πρεσβευτής της IWC αλλά και της CSM Sports.

Ποζάρει και αφήνει τους άλλους και τις άλλες να σκάνε από τη ζήλια τους και εμάς να στηνόμαστε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μας. Αντί εκείνη να σκάει με τους haters, πρωταγωνιστεί σε music video clips και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Βαλένθια και Μαϊάμι. Κάνει άριστα αυτό που κάνει και είτε περιλαμβάνει ή όχι τιμόνι, μη γελιέστε. Τον τίτλο της πιο όμορφης οδηγού αγώνων του σήμερα, δεν θα της τον πάρει καμία!

Πηγή: Oneman

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.