Ο φόβος μιας νέας πυρκαγιάς η αιτία της αναβολής του 5ου Athens Rally Sprint

Ο φόβος μιας νέας πυρκαγιάς η αιτία της αναβολής του 5ου Athens Rally Sprint

Ο φόβος μιας φωτιάς στην περιοχή Άγιος Μερκούριος όπου θα γινόταν στις 9 Σεπτεμβρίου το 5ο Athens Rally Sprint έφθανε για να πάρουν την απόφαση οι αρμόδιοι φορείς να αναβάλουν τον αγώνα.

Με ανακοίνωσή της η αγωνιστική λέσχη διευκρινίζει τους λόγους που αναβάλουν τον αγώνα.

« Με αποκλειστικό γνώμονα την αποφυγή και της παραμικρής επιπλέον επιβαρυντικής επίδρασης στο φυσικό περιβάλλον της πληγείσας από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχής της Βορειοανατολικής Αττικής, τα Σωματεία ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. και Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. αποφάσισαν την αναβολή του 5ου Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις παρυφές της Πάρνηθας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 – λιγότερο από έναν μήνα μετά τις πυρκαγιές. Η νέα ημερομηνία του αγώνα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Συγκεκριμένα, η «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α., συνδιοργανωτές του αγώνα, κατέληξαν στην απόφαση της αναβολής του 5ου Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών που ελλοχεύει σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων, και συνυπολογίζοντας την ιδιαίτερη επιβάρυνση που δέχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών, που υποστηρίζουν τον αγώνα με την πολύτιμη αρωγή τους.

Θυμίζουμε ότι η διαδρομή του 5ου Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος, μήκους 14,53 χλμ., έχει το σημείο εκκίνησής της στη Μαλακάσα (Σφενδάλη), και το σημείο τερματισμού της λίγα μέτρα πριν από το φυλάκιο της Πυροσβεστικής, στην περιοχή των Βασιλικών Κτημάτων της Βαρυμπόμπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 5ου Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος θα ανακοινωθεί, μόλις οριστικοποιηθεί, με νέο Δελτίο Τύπου. Τα Σωματεία ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. και Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α., έχοντας ως βασική προτεραιότητα το σεβασμό στον φυσικό πλούτο των περιοχών που φιλοξενούν τους αγώνες αυτοκινήτου, καθώς και στο έργο των Μέσων προστασίας του, σας ευχαριστούν για την κατανόηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.