ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έβρεξε για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη και έγινε χαμός – Επόμενος αγώνας στη Μαλαισία

Έβρεξε για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη και έγινε χαμός – Επόμενος αγώνας στη Μαλαισία

Μετά τη συγκλονιστική εξέλιξη που είχε ο αγώνας στη F1 στη Σιγκαπούρη, οι διεκδικητές του τίτλου θα τα «δώσουν» στη πίστα Sepang στη Μαλαισία. Εκεί θα γίνει την 1η Οκτωβρίου ,ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1.

Ας δούμε όμως πώς ο Hamilton από την 5η θέση που ξεκίνησε βρέθηκε στην 1η.
Όλοι ήξεραν ότι θα έρθει βροχή αλλά κανένας δεν το πίστευε. Τελικά πριν ξεκινήσει ο αγώνας άρχισε να βρέχει. Και ήταν η πρώτη φορά που έβρεξε σε αγώνα Γκραν Πρι στη Σιγκαπούρη.
Οι έξι πρώτοι εκκίνησαν με ενδιάμεσα ελαστικά ενώ πιο πίσω στη σειρά εκκίνησης άλλοι χρησιμοποίησαν βρόχινα και άλλοι ενδιάμεσα ελαστικά.

Ο Lewis Hamilton κέρδισε στον αγώνα ακολουθώντας στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών. Κανείς όμως δε φαντάζονταν ότι θα είχαμε εναλλαγή ενδιάμεσων ελαστικών με πάρα πολύ μαλακή γόμα στον 29ο γύρο. Πίσω από το νικητή ο Ricciardo έκανε δυο αλλαγές: Έβαλε ένα φρέσκο σετ ενδιάμεσων ελαστικών εκμεταλλευόμενος το αυτοκίνητο ασφαλείας και την πάρα πολύ μαλακή γόμα στο μέσο του αγώνα. Απ’ όσους εκκίνησαν με βρόχινα ελαστικά πιο ψηλά (5ος) τερμάτισε ο Sergio Perez με τη Force India.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανίστηκε δυο φορές στο πρώτο μέρος του αγώνα και ενόσω το οδόστρωμα ήταν ακόμη βρεγμένο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι οδηγοί ώστε ν’ αλλάξουν από βρόχινα σε ενδιάμεσα ελαστικά. Ο Daniel Ricciardo που φορούσε ενδιάμεσα ελαστικά έβαλε ένα καινούργιο σετ ενδιάμεσων ελαστικών. Ο οδηγός της Red Bull τερμάτισε 2ος στο grand prix πίσω από τη Mercedes του νικητή, Lewis Hamilton.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πίστα στέγνωσε μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, τότε βρήκε ρυθμό ο αγώνα. Οι πρώτοι οδηγοί που έβαλαν σλικ ελαστικά ήταν ο Kevin Magnussen με τη Haas και ο Felipe Massa με τη Williams στον 24ο γύρο. Όταν αυτοί κινήθηκαν ταχύτερα όλοι οι πρωτοπόροι έβαλαν σλικ ελαστικά. Οι περισσότεροι επέλεξαν την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Ο οδηγός της Toro Rosso, Carlos Sainz έβαλε την πολύ μαλακή γόμα και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στη F1, τερματίζοντας 4ος. Οι Jolyon Palmer (Renault) και Stoffel Vandoorne (McLaren) πέτυχαν επίσης προσωπικά ρεκόρ στον τερματισμό. Ο Hamilton πέτυχε νέο ρεκόρ γύρου με την πάρα πολύ μαλακή γόμα με 1:45.008. Επίδοση ταχύτερη κατά δυο δευτερόλεπτα από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πέρυσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.