Με τις πιο μαλακές γόμες το Grand Prix στη Μαλαισία

Με τις πιο μαλακές γόμες το Grand Prix στη Μαλαισία

Ένα από τα πρώτα Grand Prix που μπήκε το 1999, στο πρόγραμμα της F1 ήταν αυτό της Μαλαισίας . Πολύ καλή η πίστα, άριστη η δουλειά που έκαναν οι τεχνικοί. Στην πίστα της Σεπάνγκ το 2016 έγιναν αρκετές αλλαγές.

Στρώθηκε εντελώς νέο οδόστρωμα ώστε να εξαλειφθούν οι ανωμαλίες οι οποίες ήταν παλιότερα ένα από τα χαρακτηριστικά της πίστας που κατασκευάστηκε σε βαλτοτόπια. Και όμως φέτος στην πίστα αυτή, γίνεται για τελευταία χρονιά αγώνας της F1.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορέσουμε να δούμε όχι μόνο καλό αγώνα αλλά και αγώνα στρατηγικής. Πολλά μπορούν να παιχθούν ανάμεσα στους δύο πρώτους της βαθμολογίας. Ο τροπικός καιρός με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και τους μουσώνες με τις έντονες βροχοπτώσεις παραμένει ένα αξιοσημείωτο θέμα.

Η νέα στρώση ασφαλτοτάπητα μείωσε την τραχύτητα του οδοστρώματος για την οποία ήταν γνωστή η Σεπάνγκ. Αυτό βοήθησε στην επιλογή μαλακότερων γομών. Η νέα ασφαλτόστρωση έχει αλλάξει τις κλίσεις και τις γραμμές σε κάποιες στροφές που πλέον είναι ταχύτερες από το παρελθόν.

Οι φετινές επιλογές γομών ελαστικών είναι ένα σκαλοπάτι πιο μαλακές από τις περσινές. Έχουν επιλεγεί οι P Zero White Medium (μέση γόμα, λευκό σιρίτι), P Zero Yellow soft (μαλακή γόμα, κίτρινο σιρίτι) and P Zero Red supersoft (πολύ μαλακή γόμα, κόκκινο σιρίτι): Τελευταία φορά που είδαμε φέτος το συγκεκριμένο συνδυασμό ήταν στην Ιταλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρυσι οι τεχνικοί της Pirelli κατέγραψαν θερμοκρασίες 59 βαθμούς Κελσίου. Ήταν η υψηλότερη τιμή όλης της σεζόν. Πέρυσι ο νικητής έκανε δυο αλλαγές, Η στρατηγική όμως επηρεάστηκε από εικονικά αυτοκίνητα ασφαλείας. Φέτος επέλεξαν τον πιο μαλακό συνδυασμό γομών που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στη Μαλαισία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πιο γρήγορους χρόνους καθώς η πολύ μαλακή γόμα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. Ως συνέπεια πρέπει να γίνει επανεκτίμηση όλων των στρατηγικών, έτσι η δουλειά στις ελεύθερες δοκιμές θα είναι πολύ σημαντική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.