Κυμάτισε η ελληνική σημαία στον τερματισμό του Ράλι Καταλονίας!

Κυμάτισε η ελληνική σημαία στον τερματισμό του Ράλι Καταλονίας!

Έπεσε η αυλαία του Ράλι Καταλονίας, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να τερματίζει στην τρίτη θέση του WRC Trophy. Ο συμπατριώτης μας συνεχίζει να έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου στο θεσμό που αφορά οδηγούς με WRC αυτοκίνητα προηγούμενης γενιάς και απευθύνεται σε ιδιώτες.

Ο αγώνας ήταν μικτός με το πρώτο σκέλος να διεξάγεται κυρίως σε χωμάτινη επιφάνεια και τα δύο υπόλοιπα σε ασφάλτινο τερέν, με τον Έλληνα οδηγό να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και να τερματίζει σε άλλο ένα ράλι του Π.Π.Ρ.

Ενώ αρχικά δυσκολεύτηκε την Παρασκευή, ο οδηγός της Citroen DS3 WRC βελτίωσε την απόδοσή του στη συνέχεια.

Πέτυχε τον αρχικό στόχο που είχε θέσει: «Κάνοντας έναν απολογισμό του αγώνα, πρωτίστως πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς μου που άλλαξαν το setup του αυτοκινήτου σε πολύ λίγο χρόνο, μετατρέποντάς το από χωμάτινο σε ασφάλτινο το βράδυ της Παρασκευής. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την οδήγησή μου στο χώμα, ωστόσο στην άσφαλτο ανεβάσαμε ρυθμό και εν τέλει ανεβήκαμε στη ράμπα του τερματισμού.

Είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος και να οδηγήσεις με καθαρό μυαλό, όταν πάση θυσία πρέπει να φέρεις το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Κρατάμε το ότι βελτιωθήκαμε αισθητά και στις δύο επιφάνειες, γεγονός που θα μας βοηθήσει στους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη.

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο Ιορδάνης Σερδερίδης βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Με δεδομένο ότι ο πρωτοπόρος έχει ολοκληρώσει τους αγώνες που μπορεί να βαθμολογηθεί και ο δεύτερος δεν δήλωσε συμμετοχή στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, ο συμπατριώτης μας έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε κάποια κατηγορία του WRC!

«Τα ράλι Μεγάλης Βρετανίας και Αυστραλίας θα είναι δύσκολα και απαιτητικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε με κάθε τρόπο είναι να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού, για να έχουμε ελπίδες να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Είμαστε προσγειωμένοι και συγκρατημένοι και μέχρι τον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας σε 3 εβδομάδες από τώρα θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ανταπεξέλθουμε στις λασπωμένες ειδικές του νησιού», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός.

Βαθμολογία WRC Trophy – 2 αγώνες πριν το τέλος

1. Valeriy Gorban – 100 βαθμοί

2. Jean Michel Raoux – 79 βαθμοί

3. Ιορδάνης Σερδερίδης – 76 βαθμοί

4. Martin Prokop – 40 βαθμοί

5. Yazeed Al –Rajhi – 25 βαθμοί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: J-Motorsport

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.