Στο νησί των Ιπποτών αγώνας ταχύτητας στις αρχές Μαΐου

Στο νησί των Ιπποτών αγώνας ταχύτητας στις αρχές Μαΐου

Μια ξεχωριστή Άνοιξη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό θα είναι ο Μάιος. Στο νησί των Ιπποτών, στη Ρόδο, θα ξεκινήσει στο αεροδρόμιο των Μαριτσών ο αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων. Η αυλαία του πρωταθληματικού αγώνα, θα «ανοίξει» στις 5-6 Μαΐου.

Εκτός από τον αγώνα ταχύτητας προετοιμάζονται παράλληλες εκδηλώσεις στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, με θεαματικό αγώνα DRIFT και αγώνα REGIOULARITE παλαιών ιστορικών αυτοκίνητων, σε εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρόδος έχει συνδέσει το όνομά της με τον κόσμο των τροχών από τη δεκαετία του 50. Το τραγικό δυστύχημα που έγινε το 1971 όπου σκοτώθηκε ο Γιάννης Μεϊμαρίδης που έτρεχε με το ψευδώνυμο «Μαύρος» ήταν αιτία να σταματήσουν οι αγώνες στο σμαραγδένιο νησί.

Ο φετινός αγώνας θα είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο «Μαύρο» , αυτόν τον υπέροχο σπόρτσμαν που εκτός από σωστός αγωνιζόμενος ήταν και χαρισματικός άνθρωπος. Ο αγώνας που θα γίνει υπό την εποπτεία της ΟΜΑΕ, της START LINE και της DIELPIS περί αγώνων, δεν θα γίνει όπως παλιά, μέσα στα τείχη της Παλαιάς Πόλης, αλλά για λόγους ασφαλείας στα Μαριτσά .

(Γιάννης Μειμαρίδης)

Φέτος με αφορμή την αναβίωση των αγώνων αυτοκίνητων , η Ρόδος ελπίζει σε μια καλή Τουριστική Άνοιξη. Οι φορείς του νησιού, οι αγωνιζόμενοι και η νεολαία, έχουν ήδη αγκαλιάσει με θέρμη, την μηχανοκίνητα άνοιξη και ευελπιστούν σε διεθνείς συμμετοχές, στο μέλλον, για να ξαναπιαστεί το νήμα του ιστορικού αγώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.