Ο Daniel Ricciardo έκανε την κατάλληλη στιγμή τις σωστές αλλαγές σε γόμες ελαστικών

Ο Daniel Ricciardo έκανε την κατάλληλη στιγμή τις σωστές αλλαγές σε γόμες ελαστικών

Η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα του Daniel Ricciardo αλλά και η σωστή τακτική του τιμ μάνατζερ για δυο πιτ στοπ, ήταν ο σωστός συνδυασμός για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του Κινέζικου Grand Prix, ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull.

Ο Daniel Ricciardo ξεκίνησε με την πάρα πολύ μαλακή γόμα από την 6η θέση. Τη μέση γόμα την έβαλε στον 17ο γύρο και μετά την μαλακή υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 31ο γύρο. Ήταν ο ένας από τους επτά οδηγούς που εκκίνησαν στον αγώνα με την πάρα πολύ μαλακή γόμα.

Ο οδηγός της Red Bull, Daniel Ricciardo κέρδισε στο Κινέζικο Grand Prix. Αυτό έχει σημασία. Αν και είχε κάποιες αντιρρήσεις, ωστόσο πειθάρχησε και έκανε τη σωστή στιγμή το 2ο πιτ στοπ ενω βρίσκονταν στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Έτσι ο Ricciardo βρέθηκε στην επανεκκίνηση μ’ ένα φρέσκο σετ ελαστικών μαλακής γόμας που του έδωσε πλεονέκτημα έναντι όσων ήταν σε στρατηγική μιας αλλαγής. Ο άλλος οδηγός της Red Bull, Max Verstappen υιοθέτησε μια παρόμοια στρατηγική, τα δυο μονοθέσια μπήκαν ταυτόχρονα στα πιτ.

Ο οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas τερμάτισε 2ος υιοθετώντας μια τελείως διαφορετική στρατηγική. Ακολούθησε παρόμοια τακτική με τον άλλο οδηγό της Mercedes, Lewis Hamilton και τους δυο οδηγούς της Ferrari: Εκκίνησε με τη μαλακή γόμα και έκανε μόνο μια αλλαγή βάζοντας τη μέση γόμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι υπήρξε μεγάλη ποικιλία τακτικών και πολλοί οδηγοί χρησιμοποίησαν και τις τρεις γόμες, οι πρωτοπόροι έδωσαν μια αμφίρροπη μάχη ως το τέλος. Η διαχείριση των ελαστικών έπαιξε κομβικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.