ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ράλι Φθιώτιδος το Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ράλι Φθιώτιδος το Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Δύο πρωταθλήματα, δύο αγώνες, δύο επιφάνειες, ένα ένδοξο όνομα το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Μετρώντας πάνω από τέσσερις δεκαετίες ζωής, το Ράλι Φθιώτιδος επιφυλάσσει φέτος δύο ημέρες απαράμιλλου θεάματος, σε κλασσικές Ειδικές Διαδρομές, και σε δύο διαφορετικές επιφάνειες: άσφαλτο το Σάββατο 12 Μαΐου και χώμα την Κυριακή 13 Μαΐου, καθώς κάθε ημέρα προσμετρά ξεχωριστά στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ράλι Ασφάλτου και Χώματος.

Το Ράλι Φθιώτιδος, της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), αποτελεί το 2ο γύρο και των δύο ξεχωριστών θεσμών που, ως γνωστόν, έχουν φέτος προκηρυχτεί από την Επιτροπή Αγώνων της ΟΜΑΕ: του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου και αντιστοίχως του 54ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος. Η διεξαγωγή δύο αγώνων το ίδιο Σαββατοκύριακο δίνει τη δυνατότητα στους αγωνιζόμενους με μικρό επιπλέον κόστος, καθώς και στους θεατές, να απολαύσουν δύο αμιγώς αγωνιστικές ημέρες σε δύο διαφορετικές επιφάνειες.

Και, μάλιστα, να τις χαρούν στην μαγιάτικη φύση της πανέμορφης ανοιξιάτικης Φθιώτιδας, μιας από τις κοιτίδες του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού – χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του επίσημου οικοδεσπότη Δήμου Λαμιέων, την μέγιστη αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, που στηρίζουν και φέτος τον αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις.

Καθένας από τους δύο ημερήσιους αγώνες περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές -δύο επαναλαμβανόμενες- με ένα μεσημβρινό Service στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Το ασφάλτινο Ράλι Φθιώτιδος περιλαμβάνει δύο δοξασμένες Ειδικές Διαδρομές, που συνθέτουν 64,44 αγωνιστικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 231,04 χλμ. του αγώνα: τη γρήγορη και τεχνική Καλοσκοπή, και αφ’ ετέρου την κλασική κατηφορική Παύλιανη.

Όμως η δεύτερη, μετά από την καθοριστικής σημασίας «επέμβαση» της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, αλλάζει κατεύθυνση, στο 14ο περίπου χλμ., ως προς τον τερματισμό της και διασχίζοντας το χωριό Σκαμνός προσθέτει στο μήκος της 5,5 εντελώς νέα πανέμορφα και εξαιρετικής οδηγικής απόλαυσης χιλιόμετρα. Έτσι, μετονομάζεται πλέον σε «Παύλιανη-Σκάμνος».

Το Ράλι Φθιώτιδος Χώματος, την επόμενη ημέρα, έχει περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα (81,00) στις δύο «ακροπολικές» πασίγνωστες Ειδικές της Γραμμένης και της Δίβρης, αλλά λιγότερα συνολικά (210,68). Οι απονομές των δύο αγώνων θα γίνουν το απόγευμα κάθε ημέρας στο Vento Café της Λαμίας.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής άρχισε τη Τετάρτη 25 Απριλίου και λήγει την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.