Αυλαία σήμερα με χώμα για το ράλι Φθιώτιδος

Αυλαία σήμερα με χώμα για το ράλι Φθιώτιδος

Μετά τη χθεσινή ημέρα (Σάββατο) που όλες οι ειδικές διαδρομές ήταν ασφάλτινες, σήμερα ο αγώνας συνεχίζεται στο χώμα. Στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις. Ο δεύτερος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι συνεχίζεται με 25 πληρώματα.

Το ράλι Φθιώτιδος που διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (ΑΛΑΛ) είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους των αγώνων αυτοκινήτου.

Οι αγωνιζόμενοι σήμερα θα κάνουν τις ειδικές διαδρομές της Γραμμένης και της Δίβρης. Και οι δύο θεωρούνται από τις καλύτερες και είναι ίδιες που το επόμενο μήνα θα περάσουν τα πληρώματα που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι. Χθες ( Σάββατο) μόλις τέλειωσε το α σκέλος που είχε μόνο άσφαλτο, τους αγωνιζόμενους υποδέχθηκε στην πλατεία Ελευθερίας ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης.

Το χωμάτινο Ράλι Φθιώτιδας σήμερα έχει την ειδική διαδρομή Γραμμένη μήκους 21,97 χιλιομέτρων, και τη Δίβρη μήκους 18,53 χλμ. Στο σύνολο οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 81 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η πρώτη Ειδική ξεκινά στις 10:13 το πρωί. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος για τις 15:12 στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η απονομή επάθλων θα ακολουθήσει στο «Vento Cafe» στις 17:30.

Στο χθεσινό αγώνα , κυρίαρχος της ασφάλτου αναδείχθηκε ο Γιώργος Αναπολιοτάκης. Κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές. Η εναλλαγή του καιρού από την προχθεσινή σφοδρή κακοκαιρία της Παρασκευής στη χθεσινή λιακάδα στα βουνά της Φθιώτιδας ταίριαξε στο Seat Ibiza Kit Car, όπως είπε ο Κρητικός οδηγός, και έτσι με το συνοδηγό του Αθανάσιο Τσιούκα αποδείχθηκαν ανίκητοι όλη την ημέρα στα 64,44 χιλιόμετρα των δύο περασμάτων από τις Ειδικές Διαδρομές της Καλοσκοπής και της Παύλιανης-Σκάμνου.

Ο Παναγιώτης Καμπύλης και ο συνοδηγός του Μάριος Τσαούσογλου δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό στις πρωινές Ειδικές, έχοντας κάνει το Skoda Fabia S2000 μαλακό στις ρυθμίσεις του, αλλά μετά από τις βελτιωτικές αλλαγές στο μεσημβρινό Service πήραν και τις δύο Ειδικές του δεύτερου loop από τους Γιάννη Πλάγο και Αλκιβιάδη Ρέντη, οι οποίοι ξανά ήταν ταχύτατοι με το Honda Civic Type R της C3 – και φυσικά κέρδισαν την κατηγορία F2.

Τα δύο πληρώματα που ακολούθησαν τον Πλάγο στη γενική κατάταξη, οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας (Citroen DS3 R3 / C3/R3T) και Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης (Peugeot 306 S16 / C3/A7), ήταν και εκείνοι που έκλεισαν το βάθρο και της F2.

Πίσω από τους Γιώργο Γεροδήμο-Σωτήρη Γρηγορίου (Opel Astra H GTC / C2/A8) που έκλεισαν την πρώτη τριάδα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το συνοδηγό του Frederic Miclotte ακολούθησαν λίγο συντηρητικό ρυθμό για να μάθουν το Skoda Fabia R5, ενώ με χρόνους

τριάδας στις δύο μεσημεριανές Ειδικές οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος μπήκαν στην πρώτη οκτάδα.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης με όπλο του ένα Skoda Fabia R5, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για αγώνα ράλι μετά από 30 μήνες. Παρά το γεγονός πως ο στόχος του είναι να εξοικειωθεί με τη χωμάτινη επιφάνεια ενόψει του Ράλι Ακρόπολις, ο Καβαλιώτης οδηγός δεν έχασε την ευκαιρία, δηλώνοντας συμμετοχή και στο ασφάλτινο σκέλος του αγώνα. Ένα σκέλος το οποίο προσμέτρησε ξεχωριστά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου που θέσπισε φέτος η Ομοσπονδία.

Στον τερματισμό της Λαμίας, ο Ιορδάνης Σερδερίδης είπε: «Το διασκεδάσαμε πολύ. Ήταν πολύ καλοί δρόμοι, πολύ καλές Ειδικές. Φυσικά έχοντας κάνει μόνο δύο περάσματα [από τις Ειδικές] ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να συναγωνιστούμε τους πολύ καλούς Έλληνες οδηγούς, με ορισμένα πολύ καλά αυτοκίνητα επίσης. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να είναι καλός ο δρόμος ενόψει του Ακρόπολις, και να κάνουμε καλά την προετοιμασία μας».

Στην κατηγορία C5 νικητές αναδείχθηκαν οι (9οι γενικής) Γιάννης Νικολιδάκης-Μανώλης Πετούσης με το Peugeot 106 S16 / C5/A6, ενώ στη C6 επικράτησαν οι Γιάννης Κουτσοδήμος-Σπύρος Βλάγκας (Citroen Saxo VTS / C6/N2).

Συνολικά τερμάτισαν 15 πληρώματα στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, ενώ δεν έλειψαν και δύο έξοδοι-εγκαταλείψεις, και οι δύο στην πρώτη Παύλιανη: το Honda Civic Type R των Χαράλαμπου Μπότσαρη-Αθανάσιου Ντίτορα ανετράπη σε έξοδό τους από το δρόμο στο 14ο χιλιόμετρο, ενώ ένα χιλιόμετρο πιο μετά οι Ανδρέας Περάκης-Κωνσταντίνος Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206 XS / C4/E10) επίσης βγήκαν από το δρόμο – χωρίς σοβαρές συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις.

Σήμερα ο αγώνας προσμετράει ως ξεχωριστός αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.