ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης «πνίγει» τον κλάδο των αυτοκινήτων με τα αγροτικά

Το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης «πνίγει» τον κλάδο των αυτοκινήτων με τα αγροτικά

Ο Γιάννης Ζαμπέλης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας ISUZU, αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την τροποποίηση που έγινε για τα αγροτικά οχήματα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και με την επιστολή του, εκφράζει τη δίκαιη αγανάκτησή του. Γράφει λοιπόν προς τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου:

« Αγαπητοί Συνεργάτες,

Αφού σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και σας συγχαρώ για όλες τις προσπάθειες στήριξης του χώρου του επαγγελματικού/αγροτικού οχήματος αλλά και των υποψηφίων χρηστών, σας ενημερώνω για σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την δυνατότητα προμήθειας ημιφορτηγών για αγροτική χρήση, κάτι που αφορά σίγουρα μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού πανελλαδικά και που χωρίς αμφιβολία αποτελεί και μέρος του αναγνωστικού σας κοινού.

Σύμφωνα με τον νόμο υπ’ αριθ. 4441 (Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης 6/12/16, Αρ. Φύλλου 227), οι έχοντες αγροτικό εισόδημα, αλλά εφόσον δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν δικαιούνται αγορά οχήματος μεγαλύτερου των 2.500 κιλών μεικτού βάρους, γεγονός που αποκλείει την αγορά κάθε είδους ημιφορτηγού (pickup) της ελληνικής αγοράς!

Είναι εύκολα κατανοητό ότι αυτός ο αποκλεισμός είναι εντελώς παράλογος και δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως ανάγκη ειδικά δε, αν συνυπολογίσουμε ότι τέτοια απαγόρευση δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν.

Πάγια πρότασή μας, όπως και κάθε φυσιολογικά σκεπτόμενου ανθρώπου της αγοράς αλλά και των ΜΜΕ, είναι η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των ημιφορτηγών/ pickups όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, και φυσικά σε πρώτη φάση η άμεση άρση της ισχύος του παραπάνω νόμου ή η διευκρίνιση με μια σχετική εγκύκλιο που θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς.

Γνωρίζοντας τις καλές προθέσεις και τη δυνατότητα επιρροής σας, παρακαλώ για τις ενέργειές σας προς αυτή την κατεύθυνση μέσω της ανάδειξης του προβλήματος.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιάννης Ζαμπέλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.