ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Η Seat με το Ibiza κάνει ράλι πωλήσεων

Η Seat με το Ibiza κάνει ράλι πωλήσεων

Η αγορά του αυτοκινήτου φαίνεται ότι φέτος θα έχει άνοδο τουλάχιστον 9% σε σχέση με το 2016. Δεν αποκλείεται να φθάσει και διψήφιο νούμερο αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Παρά την οικονομική κρίση ο Έλληνας καταναλωτής έχει ανάγκη να απαλλαχθεί από το παλιό , γερασμένο και ρυπογόνο αυτοκίνητο του. Θέλει να αποκτήσει ένα μοντέρνο και ασφαλέστερο αυτοκίνητο. Το ενθαρρυντικό είναι ότι μέσα στον Αύγουστο , το μήνα των διακοπών, η αγορά του αυτοκινήτου έφθασε σε ταξινομήσεις στο 23%. Οι Fleet ταξινομήσεις είχαν αύξηση 8%.

Ο Χάρης Δάνδουρας, Εμπορικός Διευθυντής της Seat σε μια γρήγορη αλλά εμπεριστατωμένη παρουσίαση αναφέρθηκε τόσο στην πορεία των φετινών ταξινομήσεων όσο και στα σχέδια που έχει η Seat στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Στην παγκόσμια αγορά η Seat από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο έχει πουλήσει 315.000 αυτοκίνητα, Έχει αυξήσει σε σχέση με το 2016 κατά 14% τις πωλήσεις της.

Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο που κάνει τις καλύτερες πωλήσεις είναι το Ibiza. Ένα καινούργιο μοντέρνο, προσεγμένο με αρκετά αξεσουάρ στο βασικό του εξοπλισμό. Η αύξηση στις πωλήσεις του Ibiza,που κατατάσσεται στο B segment , στο πρώτο οκτάμηνο του 2017 έφθασε το 38 %.

Και αν δούμε τα νούμερα ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα της ισπανικής εταιρίας, το SEAT IBIZA έχει το 51% στο σύνολο των πωλήσεων ενώ στη δεύτερη θέση με 20% έχει το Leonκαι με 19% το Mii. Ακολουθεί το Ateca με 6% και το Toledo με 4%.

Για να μην αδικήσουμε όμως το Ateca θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους αγοραστές αλλά το εργοστάσιο δεν μπορεί να βγάλει περισσότερα αυτοκίνητα από τη γραμμή παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι το νούμερο ( 6%) είναι πλασματικό και αν υπήρχαν αυτοκίνητα ενδεχομένως να ήταν στη 3η θέση κάτω από το Leon.

Για το 2018 η Seat θα έχει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αφού στην αγορά θα μπει και το ARONA που κατατάσσεται στα μικρά SUV. Μια κατηγορία που οι πελάτες την αγαπούν ολοένα και περισσότερο. Λογικό είναι ότι ανεβάζοντας τα ποσοστά των πωλήσεων σ αυτή την κατηγορία, θα χάσουν τα κλασικά hatchback που βρίσκονται στο Segment C .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος μια είδηση που μπορούμε να σας δώσουμε – με επιφύλαξη όμως γιατί η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί – είναι ότι σε λίγο διάστημα θα βλέπουμε Ibiza ντυμένα με τα χρώματα της ελληνικής αστυνομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.