ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιο θα είναι το νέο «Αυτοκίνητο του 2018»- Αύριο η ανάδειξη του νικητή

Ποιο θα είναι το νέο «Αυτοκίνητο του 2018»- Αύριο η ανάδειξη του νικητή

Οι 25 δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου -μέλη του θεσμού- «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ψηφίζουν αύριο το απόγευμα για την ανάδειξη του καλύτερου αυτοκινήτου για το 2018.

Από φέτος η ψηφοφορία, δεν είναι μυστική. Κάθε μέλος βαθμολογεί ονομαστικά το κάθε αυτοκίνητο. Αυτό που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία θα κερδίσει και τον τίτλο «Αυτοκίνητο 2018».

Από την αρχή του 2017 έως και το Νοέμβριο όπου έγινε η πρώτη ψηφοφορία από τα μέλη του θεσμού, εισήχθησαν στην Ελλάδα 27 καινούργια μοντέλα. Οι δημοσιογράφοι του θεσμού οδήγησαν όλα τα αυτοκίνητα. Η άνεση, η ποιότητα, η ασφάλεια, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, η οδηγική συμπεριφορά, η κατανάλωση, το κόστος συντήρησης, η τιμή μεταπώλησης και άλλα πολλά παίζουν σημαντικό ρόλο για τη βαθμολογία.

Από τα 27 αυτοκίνητα επιλέχθηκαν δέκα. Είναι αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στις απαιτήσεις των Ελλήνων οδηγών. Γιατί σίγουρα υπάρχουν καταπληκτικά αυτοκίνητα αλλά δεν ψηφίστηκαν για την τελική δεκάδα. Αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν και θα ήθελε ο καθένας αλλά η τιμή τους ξεπερνά τις 50.000 και 60.000 ευρώ, απαγορευτική για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

Τα 10 αυτοκίνητα που επιλέχθηκαν από τα μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

Ford Fiesta
Honda Civic
Hyundai i30
Kia Stonic
Nissan Micra
Renault Megane
Seat Ibiza
Skoda Kodiaq
Toyota C-HR
VW Polo

Τα αυτοκίνητα αυτά βρίσκονται εδώ και μία βδομάδα στην είσοδο της Helexpo , στη λεωφόρο Κηφισίας, όπου εκεί , στο συνεδριακό κέντρο, θα γίνει αύριο (Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου) η μεγάλη γιορτή για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου 2018».

Το αυτοκίνητο που θα κατακτήσει τον τίτλο θα παραμείνει μπροστά από τον εκθεσιακό χώρο, για όλη την περίοδο των εορτών.

Πως γίνεται πλέον η ψηφοφορία

Κάθε μέλος θα πρέπει να βαθμολογήσει ξεχωριστά κάθε ένα από τα αυτοκίνητα.

Το σύνολο της βαθμολογίας για τα 10 μοντέλα θα πρέπει να είναι 100 βαθμοί.

Η μεγαλύτερη βαθμολογία είναι ο αριθμός 20 και η μικρότερη ο αριθμός 5. Κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να βαθμολογηθεί με λιγότερους από 5 βαθμούς και κανένα με περισσότερους από 20.

Τη μέγιστη βαθμολογία μπορεί να πάρει μόνο ένα αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα μπορούν να έχουν ίδια βαθμολογία. Προϋπόθεση είναι να ψηφισθούν όλα τα αυτοκίνητα της δεκάδας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους (20 ή και λιγότερους).

Υπομονή λίγες ώρες και θα μάθουμε ποιος είναι ο νικητής για το 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.