Αύξησε τα κέρδη της η Volvo το 2017- Ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο

Αύξησε τα κέρδη της η Volvo το 2017- Ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Volvo ανακοίνωσε κέρδη. Και μάλιστα σημαντικά. Αύξησε κατά 27,7% τα λειτουργικά της κέρδη για το 2017, καταγράφοντας νέο διαδοχικό ρεκόρ. Τα κέρδη που ανακοίνωσε φτάνουν τα 14,1 δισ. σουηδικές κορώνες. Και όλα αυτά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Το 2016 είχαν γράψει κέρδη 11 δισ. SEK (1,11 δισ. €) . Τα ποσοστά αυτά μεταφράζονται σε 571.577 πωλήσεις αυτοκινήτων.

Στο ίδιο διάστημα, τα καθαρά έσοδα της Volvo Cars αυξήθηκαν κατά 16,6%, στα 210,9 δισ. σουηδικές κορώνες (21,3 δισ. ευρώ), από 180,9 δισ. SEK το 2016, ενώ το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε στο 6,7% για το 2017, από 6,1% που ήταν το 2016.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν με έμφαση ότι ο εκτενής οικονομικός και λειτουργικός μετασχηματισμός που πραγματοποιεί η Volvo στη διάρκεια των τελευταίων ετών λειτουργεί αποδοτικότατα, οδηγώντας την εταιρεία σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Στο σύνολό τους, οι πωλήσεις της Volvo παγκοσμίως το 2017 κατέγραψαν αύξηση 7,0%

Το τελευταίο έτος ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη Volvo Cars. Η εταιρεία παρουσίασε νέα μοντέλα, ανέπτυξε σημαντικές συνεργασίες και αποκάλυψε μια παγκόσμια στρατηγική για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης, ανάλογη της οποίας δεν έχει να παρουσιάσει άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2017 η Volvo:

• Ολοκλήρωσε την γκάμα των νέων της SUV, με το λανσάρισμα του νέου XC60 και του πρώτου της compact premium SUV, του XC40.

• Ανακοίνωσε ότι θέτει την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μελλοντικής της δραστηριότητας, δηλώνοντας ότι από το 2019 κάθε νέο της μοντέλο θα διαθέτει μία έκδοση με ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, αναλαμβάνοντας ακόμη μία δέσμευση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η Volvo προχώρησε στο λανσάρισμα της Polestar, η οποία αποτελεί ένα νέο αυτόνομο brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πλήρως ενσωματωμένο στο Volvo Car Group.

• Ενίσχυσε τη συνεργασία της με τη μητρική της εταιρεία, συμπράττοντας στη δημιουργία μιας τεχνολογικής εταιρείας που θα αποφέρει περαιτέρω οικονομίες κλίμακας σε τεχνολογικό επίπεδο. Ακόμη, η Volvo απέκτησε το 30% της εταιρείας αυτοκινήτων LYNK & CO, με την οποία μοιράζεται τη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture).

• Υπέγραψε μια συμφωνία-πλαίσιο με την Uber, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ride sharing, για τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων με συμβατότητα αυτόνομης οδήγησης, μεταξύ του 2019 και του 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το νέο της εργοστάσιο στη Νότιο Καρολίνα. Είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής της Volvo στις Η.Π.Α., στην οποία θα κατασκευάζονται το νέο της μεσαίο sedan S60, καθώς και η επόμενη γενιά του μεγάλου SUV XC90. Η σχετική επένδυση αφορά ποσό που υπερβαίνει το 1,1 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει περίπου 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.