Την παγκόσμια “κούρσα” πωλήσεων στην κατηγορία EV οδηγεί τo Nissan LEAF

Την παγκόσμια “κούρσα” πωλήσεων στην κατηγορία EV οδηγεί τo Nissan LEAF

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι πωλήσεις του και στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτιο, το νέο Nissan LEAF ανακηρύχτηκε “Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο του 2018” στην κατηγορία των EV βοήθησε πάρα πολύ στην προβολή του και ανέβασε κατακόρυφα τις πωλήσεις του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γιαπωνέζικης φίρμας, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan σημείωσαν άνοδο 10% . Και το Nissan LEAF, με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, είναι το EV με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Το νέο Nissan LEAF ανακηρύχτηκε “Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο του 2018” γιατί πήρε την καλύτερη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων, από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης ProPILOT του μοντέλου, βοήθησε στο να βαθμολογηθεί με 94,8 μονάδες, από το μέγιστο των 100, σε ότι αφορά την ασφάλεια των επιβατών σε σύγκρουση.

Άλλα χαρακτηριστικά που συνέβαλαν στην κορυφαία βαθμολογία του μοντέλου περιλαμβάνουν την εξαιρετικά άκαμπτη δομή του αμαξώματος, τους έξι SRS αερόσακους, τα καθίσματα με ενισχυμένα προσκέφαλα και πλάτη, καθώς και τις ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου, για τις εμπρός και πίσω θέσεις καθισμάτων.

Το νέο Nissan LEAF διαθέτει πλήθος προηγμένων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών, όπως την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης ProPILOT (ProPILOT Assist στις Η.Π.Α.), το ProPILOT Park και το e-Pedal, καθώς και αυξημένη ισχύ όπως και εμβέλεια. Όλα αυτά έπαιξαν θετικό ρόλο και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παρουσίασε ισχυρή άνοδο πωλήσεων, σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η ζήτηση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές “αγκαλιάζουν” τη νέα, δεύτερη γενιά του Nissan LEAF, του αυτοκινήτου που προσφέρει αυξημένη εμβέλεια και νέες, προηγμένες τεχνολογίες. Οι πωλήσεις του επανασχεδιασμένου μοντέλου, που λανσαρίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ελκύει όλο και περισσότερους αγοραστές στην Ιαπωνία και στις Η.Π.Α. Το ολοκαίνουργιο LEAF θα πωλείται σε περισσότερες, νέες αγορές αυτή τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, όπως και της Ασίας, αλλά και της Ωκεανίας.

Κατά το οικονομικό έτος του 2017, επωλήθησαν 54.451 Nissan LEAF, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με τα 47.423 του προηγούμενου έτους. Η Nissan έχει πουλήσει περισσότερα από 320.000 LEAF από το 2010, χρονιά που το μοντέλο διατέθηκε προς πώληση για πρώτη φορά. Τώρα είναι διαθέσιμο σε 51 αγορές παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νέο Nissan LEAF θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες και στην Ελλάδα. Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει ανακοινώσει ότι από το Μάιο θα το έχεις στις εκθέσεις της. Σ’υντομα το Leaf θα κυκλοφορήσει και στις αγορές στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κίνα, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ουρουγουάη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.