Σε νέες περιπέτειες η Audi μετά την αποκάλυψη για παράτυπο λογισμικό

Σε νέες περιπέτειες η Audi μετά την αποκάλυψη για παράτυπο λογισμικό

Τα προβλήματα για την Audi δεν σταματούν. Φαίνεται θα βρεθούμε μπροστά σε νέες αποκαλύψεις και η Audi θα μπει σε νέες περιπέτειες. Θυμόμαστε τις περιπέτειες από το “γνωστό” dieselgate. Θυμόμαστε τις περιπέτειες της VW με τα παράτυπα λογισμικά.

Είχε γίνει χαμός και δικαιολογημένα οι πελάτες της γερμανικής φίρμας είχαν διαμαρτυρηθεί. Βλέπετε όμως κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Το αποκάλυψε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το διαβάσαμε στο Quattroruote και δεν το αρνήθηκε το Ίνγκολσταντ.

Με πιστοποιητικά που εγκρίθηκαν στο Λουξεμβούργο θεωρείται παράτυπο το λογισμικό που έχει τοποθετηθεί στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα Audi Α6 και Αudi Α7. Τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με 3λιτρο κινητήρα V6 TDI Evo Euro 6 απόδοσης 272 ίππων. Εξήντα χιλιάδες Audi έχουν παραδοθεί με το παράτυπο αυτό λογισμικό, ενώ κανένα από αυτά – ευτυχώς για τους Γερμανούς- δεν έχει διατεθεί στην αγορά των ΗΠΑ.

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt είναι έξαλλος. Η νέα αυτή «καυτή» αποκάλυψη, τον έχει κάνει έξω φρενών. Και ας μην το δείχνει όταν ερωτάται. Αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης είναι ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η Audi σταμάτησε τη διάθεση των επίμαχων αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα – δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά- ξεκινάει μια νέα ανάκληση για τροποποίηση του λογισμικού στα αυτοκίνητα της προηγούμενης γενιάς αλλά και στα νέα Audi A6 TDI και Audi Α7 ΤDI, αφού και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν τους ίδιους κινητήρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.