Volvo XC40: Οι τιμές στις νέες εκδόσεις Τ3 και D3

Volvo XC40: Οι τιμές στις νέες εκδόσεις Τ3 και D3

Η γκάμα του νέου Volvo XC40, που βραβεύτηκε με τον πλέον καταξιωμένο τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018, για την ελληνική αγορά έχει εμπλουτισθεί με δύο νέες εκδόσεις.

Στη βενζινοκίνητη έκδοση Τ3 των 1,5 λίτρων, ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 156 ίππων με την κορυφαία τεχνολογία εξασφαλίζει στο compact premium SUV της Volvo δυναμικές επιδόσεις, Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ ώρα, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ ώρα επιτυγχάνεται σε 9,4’’ ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η κατανάλωση καυσίμου (μόλις 6,2 l/ 100km στο μικτό κύκλο).

Πρόκειται για έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα της οικογένειας Drive-E, που έχει σχεδιαστεί εξολοκλήρου από τη Volvo και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σκέβντε (Skövde) της Σουηδίας.

Ο κινητήρας Τ3 ταιριάζει απόλυτα με το νεανικό χαρακτήρα του νέου XC40, παρέχοντας στον οδηγό άμεση απόκριση από πολύ χαμηλές στροφές, χάρη στην εξαιρετική καμπύλη της ροπής του. Με 265 Nm διαθέσιμα από τις 1.600 έως τις 3.850 στροφές ανά λεπτό, η προηγμένη τεχνολογικά μονάδα καθιστά απολαυστική την οδήγηση του XC40 σε όλες τις συνθήκες. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στους επόμενους μήνες θα είναι διαθέσιμο και αυτόματο κιβώτιο.

Για το νέο XC40 T3 με τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει City Safety, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, κεντρική οθόνη αφής 9” και προβολείς LED οι τιμές ξεκινούν από €30.713

Στην γκάμα του XC40 προστίθεται και η πετρελαιοκίνητη έκδοση D3 των 150 ίππων, γνωστή από άλλα μοντέλα της Volvo. Ο δίλιτρος diesel με τα 320 Nm ροπής μπορεί επίσης να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, αλλά και με τετρακίνηση (AWD). Οι τιμές για τις εκδόσεις D3 ξεκινούν από €35.194.

Το Volvo XC40 επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα στην κατηγορία του, με την ευφυή του σχεδίαση, τις δυνατότητες εξατομίκευσης και τις βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας που ενσωματώνει.

Στα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνονται πρωτοποριακές τεχνολογίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volvo, όπως το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το City Safety τελευταίας γενιάς και τα συστήματα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation) και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.