ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πετάει» σπίθες η McLaren P1 LM στο Nürburgring – «Ίπταται» σε μέρα δοκιμών εξέλιξης! (βίντεο)

«Πετάει» σπίθες η McLaren P1 LM στο Nürburgring – «Ίπταται» σε μέρα δοκιμών εξέλιξης! (βίντεο)

Μία από τις πολύ σπάνιες McLaren P1 LM εντοπίστηκε στο Nürburgring, σε μέρα δοκιμών εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και δεν ήθελε πολύ μυαλό ή ειδικές γνώσεις για να καταλάβει κάποιος ότι ο οδηγός στο τιμόνι της πίεζε στο απόλυτο όριο.

Το ανθρακονημάτινο τέρας με τα επιθετικά αεροδυναμικά  βοηθήματα φαίνεται να ξύνει με την κοιλιά την άσφαλτο και να αφήνει πίσω του σπίθες, καθώς η ανάρτηση δοκιμάζεται από το πλευρικό φορτίο και την κάθετη δύναμη. Και μπορεί η Porsche να δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για τους χρόνους στο ‘Ring, αλλά εδώ το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι το Woking επιχειρεί για το απόλυτο ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση. Τίτλο τον οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει η Lamborghini Huracán Performante με χρόνο 6’ 52”, χάρη στο ενεργό αεροδυναμικό σύστημα ALA, σύμφωνα με τον M. Reggiani, επικεφαλής Έρευνας και Εξέλιξης της ιταλικής φίρμας.

Η P1 LM των 1.000 ίππων έκανε έτσι κι αλλιώς το ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής στην ανάβαση του Goodwood, βελτιώνοντας κατά 3” το χρόνο της «απλής» McLaren P1, σε μια πίστα 1,8 km μόλις. Οπότε σίγουρα έχει ό,τι χρειάζεται για ένα νέο ρεκόρ.

Η McLaren P1 LM έχει δύο πρόσωπα, είναι ένα αγωνιστικό όσο και αυτοκίνητο δρόμου. Η ιστορία ξεκίνησε με την πιστάδικη έκδοση P1 GTR που έφτιαξε η McLaren. Η Lanzante, άλλοτε συνεργάτης της βρετανικής φίρμας, την εποχή των θριάμβων της McLaren F1 στο Le Mans, έκανε κάποιες απαραίτητες αλλαγές σε κάποια αντίτυπα P1 GTR, εξασφαλίζοντας έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο. Η McLaren που προφανώς δεν μπορούσε να αφήσει κάποιον ιδιώτη να κάνει τη δική της δουλειά, αποφάσισε να ασχοληθεί η ίδια και να φτιάξει την P1 LM, μια έκδοση δρόμου της P1 GTR με ακόμη περισσότερη (40%) κάθετη αεροδυναμικά παραγόμενη δύναμη. Μόλις έξι McLaren P1 LM έχουν κατασκευαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.