Η ανανεωμένη 911 GT3 συνέτριψε το χρόνο της απελθούσας κατά 12,3” στα χέρια του δοκιμαστή της Porsche (βίντεο)

Η ανανεωμένη 911 GT3 συνέτριψε το χρόνο της απελθούσας κατά 12,3” στα χέρια του δοκιμαστή της Porsche (βίντεο)

Η απολύτως οδηγοκεντρική ανανεωμένη 911 GT3 συνέτριψε το χρόνο της απελθούσας κατά 12,3” στα χέρια του δοκιμαστή της Porsche, Lars Kern.

Η ανανεωμένη 911 GT3 , με χρόνο 7’ 12” 7, εγείρει μεγάλες φιλοδοξίες για το μελλοντικό, ολοκαίνουργιο μοντέλο, καθώς ο χρόνος αυτός είναι σχεδόν ασύλληπτος για το επίπεδο ισχύος του αυτοκινήτου. Να θυμίσουμε εδώ ότι 4λιτρος ατμοσφαιρικός 6κύλινδρος μπόξερ 9R1.5 αποδίδει 500 άλογα στις 8.250 rpm -πρόκειται και για την τελευταία ατμοσφαιρική 911 GT3 στην Ιστορία.

O Lars Kern ξεζούμισε την 911 GT3  σε τέλειες για την περίπτωση καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασία 8 ºC στο αέρα και 14 ºC στην άσφαλτο. Σύμφωνα δε με επίσημα στελέχη της εταιρείας, οι συνθήκες ήταν «ιδανικές για αγώνα» και το αυτοκίνητο κατέβηκε στην Πράσινη Κόλαση όπως πωλείται στα μαγαζιά.

Κατά τα λοιπά, η GT3 ήταν σε έκδοση με αυτόματο σασμάν PDK, τους κάρμπον-κεραμικούς δίσκους και με λάστιχα Michelin Sport Cup 2 N1. Εδώ να πούμε ότι τα παραπάνω φρένα αποτελούν έξτρα εξοπλισμό για το αυτοκίνητο και κοστίζουν κοντά στις 8,5 χιλιάδες ευρώ και αν συμπεράνουμε από το χρόνο που έγραψε η GT3 μάλλον αξίζει τον κόπο το επιπλέον έξοδο. Αντίθετα, τα λάστιχα αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό για το αυτοκίνητο.

Ο χρόνος που έγραψε το αυτοκίνητο στο Ring κατεγράφη υπό συμβολαιογραφική εποπτεία, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξάλειψη οποιονδήποτε πιθανών εγκλίσεων θα μπορούσαν να επισκιάσουν το επίτευγμα. Και φυσικά υπάρχει το onboard video προς επίρρωση του γεγονότος.

Ο Frank-Steffen Walliser, αντιπρόεδρος των αυτοκινήτων Motorsport & GT της Porsche, είπε ότι οι ομάδες εξέλιξης εστίασαν στο να βελτιώσουν την ποιότητα οδήγησης της GT3, καθώς και να την προσαρμόσουν στην αύξηση της ισχύος. Επίσημοι της εταιρείας λένε ότι το να διαθέτεις ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει έτσι μέσα στο Nürburgring θα σημαίνει ότι διαθέτεις κάτι που είναι «γρήγορο παντού στον κόσμο».

Ο ίδιος εκπρόσωπος της Porsche εξήγησε ότι αυτοί οι χρόνοι, όπως αυτός που πέτυχε η 911 GT3, προγενέστερα ήταν «αδύνατοι με κοινά λάστιχα» και αυτοκίνητα για το δρόμο. Και συμπλήρωσε ότι, η νέα GT3 πετυχαίνει το ζητούμενο με «συγκριτικά χαμηλότερη ιπποδύναμη» όταν αντιπαραβάλλεται με αγωνιστικά που πετύχαιναν παλιότερα αυτούς τους χρόνους με σλικ λάστιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Γιάννης Κουτσουφλάκης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.