Honda NeuV: Eσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει (φωτό, βίντεο)

Honda NeuV: Eσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει (φωτό, βίντεο)

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε Uber, αλλά πολλοί θα ήθελαν να κάνουν τον ταξιτζή με το αυτοκίνητό τους για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Το Honda NeuV (New Electric Urban Vehicle) όμως, που εκτέθηκε στη CES του Las Vegas, μπορεί να το κάνει αυτό για σας χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας.

Η Honda εκτιμά ότι ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του το 96% του χρόνου, αλλά το NeuV αξιοποιεί αυτόν το νεκρό χρόνο μεταφέροντας «πελάτες» αυτόνομα. Κι επιπλέον, μπορεί να ελαφρύνει τον λογαριασμό ρεύματος του ιδιοκτήτη επιστρέφοντας ηλεκτρική ενέργεια που έχει αποθηκευτεί στην μπαταρία του, πίσω στο δίκτυο σε ώρες υψηλής ζήτησης.

«Σχεδιάσαμε το NeuV έτσι ώστε να είναι πιο χρήσιμο στον ιδιοκτήτη του, ελαχιστοποιώντας και εξαργυρώνοντας τον νεκρό χρόνο του», δήλωσε ο Mike Tsay, Επικεφαλής Σχεδιαστής στη Honda R&DAmericas.

Το Neuv έχει μικρές διαστάσεις, 2.895 x 1.625 x 1.525 mm, και χώρο για δύο άτομα και αποσκευές κάτω από μια στενή, κατά το πλείστον γυάλινη καλύπτρα. Πίσω έχει μια φωτεινή «γέφυρα» από LED κι ένα τεράστιο παράθυρο, ενώ οι πόρτες ανοίγουν με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο για να μην απαιτούν χώρο στα πάρκινγκ. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα interface που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, κι ένα παράξενο τιμόνι με τα μπράτσα του στο κάτω μέρος.

Το NeuV κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ 55 kW (75 PS) στους πίσω τροχούς τα οποία παίρνουν ενέργεια από μια μπαταρία 20 kWh που μπορεί να φορτιστεί επαγωγικά στα 6,6 kW και δίνει αυτονομία από 160 έως 320 km. Για μικρές διαδρομές, π.χ. από τον δημόσιο φορτιστή μέχρι το γραφείο, υπάρχει στο πίσω μέρος κι ένα ηλεκτρικό longboard ώστε να μη χρειάζεται να περπατάς καθόλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

via, Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.