Με προχωρημένη αεροδυναμική η νέα Alpine A120 (βίντεο)

Με προχωρημένη αεροδυναμική η νέα Alpine A120 (βίντεο)

Η συνεχής ροή teaser video από την πλευρά της Alpine δείχνει ότι πλησιάζουμε πραγματικά κοντά στη στιγμή της αποκάλυψης του νέου σπορ κουπέ, το οποίο θα φέρει το όνομα Α120, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης. Πρόσφατα μάθαμε λεπτομέρειες για το αλουμινένιο σασί και την ειδική για το νέο κουπέ πλατφόρμα. Τώρα, ένα νέο video με υλικό από τις αναλύσεις σε software της αεροδυναμικής συμπεριφοράς μας δείχνει τις ψαγμένες λύσεις που έχουν ακολουθήσει οι Γάλλοι, ακόμη και στα απόκρυφα σημεία. Το πάτωμα, ας πούμε, είναι εντελώς επίπεδο για να μην δημιουργεί αντιστάσεις και να μην επιβραδύνει τη ροή του αέρα προς τον διαχύτη που διακρίνεται στο πίσω μέρος. Έτσι το αυτοκίνητο με τις πλούσιες καμπύλες πετυχαίνει πολύ καλή αεροδυναμική απόδοση χωρίς να χρειάζεται μία άκομψη πτέρυγα στην ουρά.

Το αυτοκίνητο, όπως δείχνουν και όλες οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε δει κατά καιρούς, μένει πιστό στο πρωτότυπο Vision Concept με το οποίο η Alpine είχε δοκιμάσει τις αντιδράσεις του κοινού αρχικά. Θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018 και τα πρώτα 1955 κομμάτια θα είναι της Premiere Edition, διαθέσιμα μόνο σε τρία χρώματα: Alpine Blue, Deep Black και White Solar.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Alpine, το αυτοκίνητο θα κάνει 0-100 km/h σε 4,5”. Αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί. Γίνεται λόγος για μία υπερκυβισμένη στα 1,8 λίτρα εκδοχή του μοτέρ 1.6 του Clio RS ή για έναν δίλιτρο, κοινό με το επερχόμενο Megane RS. Όπως και να έχει, οι πηγές μιλούν για ιπποδύναμη στη σφαίρα των 300 ίππων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.