Στη Ferrari δουλεύουν την τελευταία τεχνολογία 3D εκτυπωτών

Στη Ferrari δουλεύουν την τελευταία τεχνολογία 3D εκτυπωτών

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι μια τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στη ζωή μας. Σε λίγο θα εκτυπώνουμε το φαί μας, μέρος των σπιτιών μας, αξεσουάρ για ντύσιμο και άλλα πολλά. Η Ferrari έχει χρόνια να παρουσιάσει ανταγωνιστικό μονοθέσιο και το 2016 ολοκληρώθηκε χωρίς ούτε μια κόκκινη νίκη. 

Είναι δεδομένο ότι οι κόκκινοι χρειάζονται μια καινοτομία, μια ανατροπή που θα τους βοηθήσει να καλύψουν το κενό έναντι της Mercedes. Ταυτόχρονα φέτος είναι ελεύθερες οι τροποποιήσεις στις υβριδικές μηχανές για πρώτη φορά από το 2014 που η F1 υιοθέτησε την υβριδική τεχνολογία.

Ο αρχιμηχανικός Σάσι Λορένζο έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην καύση και ειδικά στην αύξηση της πίεσης στο θάλαμο καύσης μέσω της δουλειάς που έχει γίνει στην τεχνολογία Turbulent Jet Ignition System. H Magneti Marelli έχει σχεδιάσει ένα νέο μικρο – εκχυτή που βελτιστοποιεί τη φλόγα στο θάλαμο καύσης ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την κατανάλωση. Αυτή η αλλαγή θα αυξήσει τις δυνάμεις που ασκούνται στον κινητήρα, υπολογίζεται η πίεση να φτάνει τα 400bar ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας θα θέσει σε δοκιμασία την αξιοπιστία. 

Για να καταστούν εφικτά αυτά η Ferrari χρειάστηκε να καταφύγει σε επαναστατική τεχνολογία στην σχεδίαση του κινητήρα. Αυτές τις μέρες στο Μαρανέλο τεστάρουν ένα πρωτότυπο σχέδιο πιστονιού κατασκευασμένο από νέο κράμα χάλυβα. Μολονότι υπάρχουν περιορισμοί από τους τεχνικούς κανονισμούς της FIA στα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, η Ferrari γνωρίζοντας τα όρια του αλουμινίου έχει αποφασίσει ν’ αλλάξει υλικό στο συγκεκριμένο τομέα. Το κράμα αλουμινίου πλεονεκτεί σε βάρος υστερεί όμως σε αντοχή έναντι των κραμάτων χάλυβα. Για να πετύχουν το κατάλληλο κράμα στη Ferrari δουλεύουν την τελευταία τεχνολογία 3D εκτυπωτών (Additive Manufacturing).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χτίζοντας επίπεδο-επίπεδο το σχήμα που θέλουν δίνουν μορφή που πριν δεν μπορούσαν. Υπάρχει μεγάλη ταχύτητα παραγωγής και ελευθερία στο σχέδιο. Μένει να δούμε αν οι κόκκινοι θα βρουν εκεί ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.