Η BMW παρουσίασε πρωτότυπο ιπτάμενης μηχανής κατασκευασμένη από LEGO (φωτό, βίντεο)

Η BMW παρουσίασε πρωτότυπο ιπτάμενης μηχανής κατασκευασμένη από LEGO (φωτό, βίντεο)

Τον Ιανουάριο, η Lego παρουσίασε ένα πακέτο με 603 τεμάχια για να δημιουργηθεί ένα μοντέλο μηχανής BMW R 1200 GS Adventure. Οι σχεδιαστές, θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τα κομμάτια για να δημιουργήσουν ένα ιπτάμενο μοντέλο μηχανής. Οι μηχανικοί της BMW ενθουσιάστηκαν τόσο, που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο όχημα. Το Hover Ride είναι μια ιδέα και δεν είναι σαφές αν η εταιρία σχεδιάζει να παρουσιάσει μια εμπορικά διαθέσιμη έκδοση.

Η BMW έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Lego για να δημιουργήσουν μια φουτουριστική ιπτάμενη μοτοσικλέτα που ονομάζεται «Hover Ride.» Με βάση την δημιουργία της Lego BMW R 1200 GS Adventure, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν τα ίδια 603 μέρη για να δημιουργήσουν ένα ιπτάμενο μοντέλο Lego. Και η BMW ήταν τόσο ενθουσιασμένη που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αντίγραφο πλήρους μεγέθους, με έλικες στον μπροστινό τροχό. Δείτε στο βίντεο την νέα τους δημιουργία και θα εντυπωσιαστείτε:

Οι σχεδιαστές της BMW, έχουν φέρει στη ζωή ένα μοντέλο της Lego, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο ιπτάμενης μοτοσικλέτας με το όνομα «Hover Ride». Φυσικά, πρόκειται για μια ιδέα που δεν πετάει στην πραγματικότητα. c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-436.jpg (962×641)

Τον Ιανουάριο, η Lego παρουσίασε ένα πακέτο με 603 τεμάχια για να δημιουργηθεί ένα μοντέλο μηχανής BMW R 1200 GS Adventure. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με κατασκευαστές μηχανών. Ο Χάινερ Φάουστ, ως επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW Motorrad δηλώνει:

«Η BMW Motorrad πλησίασε την ομάδα της Lego με την ιδέα της συνεργασίας. Οι δύο εταιρίες έχουν πολλά κοινά: και οι δύο συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία και την παράδοση στην μάρκες και τα προϊόντα τους, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.» Οι δύο ομάδες σχεδιασμού χρησιμοποίησαν επίσης το εφευρετικό τους ταλέντο για να δημιουργήσουν το Lego Technic Hover Ride, ένα εναλλακτικό μοντέλο που περιλαμβάνεται στο σετ.

Ο Αλεξάντερ Μπουκάν, επικεφαλής της BMW Motorrand στο σχεδιασμό οχημάτων, αναφέρει: «Ήταν μια καλή ιδέα και θαυμάσια δημιουργική πρόκληση η ανάπτυξη ενός εικονικού μοντέλου από τα τεμάχια δημιουργίας της Lego.» c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c-180.jpg (962×643)

Αλεξάντερ Μπουκάν: «Ήταν μια καλή ιδέα και θαυμάσια δημιουργική πρόκληση η ανάπτυξη ενός εικονικού μοντέλου από τα τεμάχια δημιουργίας της Lego». eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-168.jpg (962×651)

Η ιδέα ενσωματώνει το σχεδιασμό της BMW με τα τυπικά στοιχεία, όπως τη μηχανή boxer και τη σιλουέτα GS, με το στιλ της Lego. «Η ιδέα μας δεν συνδυάζει μόνο το σχεδιασμό με τα τυπικά στοιχεία της BMW αλλά και της Lego.» Εμπνευσμένοι από το μοντέλο της Lego, οι μηχανικοί της BMW Junior (μια μονάδα κατάρτισης με έδρα το Μόναχο), αποφάσισε να δημιουργήσει εκ νέου το μοντέλο, ως πρωτότυπο όχημα. Αρκετά στοιχεία, όπως η μπροστινή ρόδα, έχει τροποποιηθεί για να σχηματίζει μια έλικα. Κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτό το έργο και αποδεικνύουν την εξειδικευμένη δεξιοτεχνία. a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c-156.jpg (962×641)

Εμπνευσμένοι από το μοντέλο της Lego, οι μηχανικοί της BMW Junior (μια μονάδα κατάρτισης με έδρα το Μόναχο), αποφάσισε να δημιουργήσει εκ νέου το μοντέλο, ως πρωτότυπο όχημα. Οι δύο ομάδες σχεδιασμού χρησιμοποίησαν επίσης το εφευρετικό τους ταλέντο για να δημιουργήσουν το Lego Technic Hover Ride, ένα εναλλακτικό μοντέλο που περιλαμβάνεται στο σετ (αριστερή φωτογραφία). Οι μηχανικοί της BMW αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο όχημα (δεξιά φωτογραφία).

Ο εκπαιδευτής Μάρκους Κόλμανσπέργκερ που εργάστηκε στο έργο αναφέρει: «’Ηταν απίστευτο να βλέπει κανείς συναδέλφους από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους να εργάζονται με τους εκπαιδευόμενούς μας». «Όλοι όσοι εμπλέκονται με αυτό το έργο, έχουν μάθει πολλά.» Το Hover Ride έκανε την πρώτη του δημόσια επίδειξη στον κόσμο της Lego, στην Κοπεγχάγη, την περασμένη εβδομάδα. Σύντομα θα παρουσιαστεί σε διάφορες βάσεις της BMW. Δεν είναι σαφές εάν η επιχείρηση σκοπεύει να μετατρέψει την ιδέα σε μια εμπορικά διαθέσιμη μοτοσικλέτα. Το αντίγραφο της BMW R 1200 GS Adventure ξεκίνησε τον Ιανουάριο, ως μέρος μιας δύσκολης δημιουργίας με 603 κομμάτια. Είναι το πρώτο μοντέλο Lego που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με κατασκευαστή μοτοσικλετών. 8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543-132.jpg (962×799)

Το φουτουριστικό πρωτότυπο όχημα, βασίζεται στην δημιουργική διάθεση των δύο εταιριών: BMW και Lego. Η πρώτη δημόσια επίδειξη ήταν στον κόσμο της Lego, στην Κοπεγχάγη, την περασμένη εβδομάδα. Σύντομα θα παρουσιαστεί σε διάφορες βάσεις της BMW

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
c9f0f895fb98ab9159f51fd0297e236d-123.jpg (962×541)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.