ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο πρώιμος προφυλακτήρας του 1930 για την προστασία των πεζών (βίντεο)

Ο πρώιμος προφυλακτήρας του 1930 για την προστασία των πεζών (βίντεο)

Από τη στιγμή που ο Λονδρέζος Bridget Driscoll έγινε ο πρώτος πεζός που πέθανε σε ένα ατύχημα στον δρόμο το 1896, οι εταιρείες προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα των θανάτων από αυτοκίνητα. Έτσι τη δεκαετία του ’30 δημιουργήθηκε μια καινοτόμα και πρωτότυπη ιδέα: μια συσκευή που σχεδιάστηκε για να μειώσει τους θανάτους των απρόσεκτων πεζών στον δρόμο.

Η συσκευή εγκαινιάστηκε το 1931 και ήταν ένα κομμάτι ύφασμα που δίπλωνε μέσα σε μια θήκη, η οποία τοποθετείτο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και μόλις γινόταν σύγκρουση με πεζό άνοιγε αυτόματα και τον προστάτευε. Στην ουσία ενεργούσε σαν προφυλακτήρας τον οποίο ενεργοποιούσε ο οδηγός μέσα από το όχημα μόλις καταλάβαινε ότι θα επέρχετο σύγκρουση με πεζό. Ωστόσο η συσκευή δεν ήταν και τόσο τέλεια, αφού αν το όχημα έτρεχε πολύ ή ο οδηγός δεν προλάβαινε να τραβήξει το μοχλό, ο πεζός είχε σοβαρό πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.