ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ηλεκτρικό + Υβριδικό + TSI = Golf GTE

Ηλεκτρικό + Υβριδικό + TSI = Golf GTE

Μετά από το σκάνδαλο με τους κινητήρες diesel,  η Volkswagen αποφάσισε να γυρίσει στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Πλέον προσφέρει και την ηλεκτροκίνητη πρόταση στη οικογένεια των GT, το Plug In Hybrid Golf GTE.

Εφοδιασμένο με τον κορυφαίο 1.4 TSI απόδοσης 150  ίπποι αλλά και ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 102  ίππων, το Golf GTE αποδίδει συνδυαστικά 204 ίππους με μέγιστη ροπή 250 Nm στις 1.600 – 3.500 σ.α.λ. και συνδυαστική ροπή 350 Nm. Παράλληλα, επιταχύνει (0-100 Χ.α.ω.) σε 7,6’’ ενώ πετυχαίνει μέγιστη ταχύτητα 222 χ.α.ω..

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 8,7 KWh φορτίζει σε 3,5 ώρες μέσω οικιακής παροχής ή σε 2,5 ώρες με χρήση wallbox.

Το Golf GTE μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χλμ. και συνδυαστικά για 939 χλμ. (πλήρως φορτισμένη μπαταρία & πλήρης δεξαμενή καυσίμου). 

Η συνδυαστική μικτή κατανάλωση είναι 1,6 λτ./100 χλμ. με εκπομπές ρύπων CO2 37 γρ. και προκύπτει βάσει κάλυψης διαδρομής κατά 2/3 με πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση και κατά 1/3 με υβριδική, όπως ορίζει ο NEDC (New European Driving Cycle).

 

Οδηγικά Προφιλ

Το Golf GTE, διαθέτει 5 λειτουργίες / προφίλ οδήγησης:

• E-mode: 50 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικό με μηδενικές εμπομπές ρύπων

• GTE mode: 204 ίπποι, 350 Nm και σπορ χαρακτήρας

• Battery Hold: Υβριδική Λειτουργία 

• Battery Charge: Υβριδική Λειτουργία

• Hybrid Auto: Υβριδική Λειτουργία

 Το Golf GTE δανείζεται αρκετά προϊοντικά χαρακτηριστικά από τα GTI και GTD. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο βασικός εξοπλισμός του Golf GTE περιλαμβάνει:

• Καλώδια για φόρτιση σε οικιακή μπρίζα και σε wallbox

• Φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω τεχνολογίας LED

• Φώτα ημέρας LED

• Composition Media με Car-Net e-Remote (1 χρόνο δωρεάν)

• App Connect (Mirrorlink / Car Play / Android Auto)

• Αισθητήρες στάθμευσης Park Pilot με ηχητική και οπτική ένδειξη 

• Ζάντες αλουμινίου 17’’ με σπορ ανάρτηση

Η τιμή του  Golf GTE ξεκινά από τα 37.950 €.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.