ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένα Land Cruiser «θηρίο»: Αγγίζει την ιλλιγιώδη ταχύτητα των … 370 km/h! (βίντεο)

Ένα Land Cruiser «θηρίο»: Αγγίζει την ιλλιγιώδη ταχύτητα των … 370 km/h! (βίντεο)

Οι επισκέπτες της SEMA είχαν την ευκαιρία νωρίτερα φέτος να θαυμάσουν ένα πολύ ιδιαίτερο Land Cruiser. Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο αμάξωμα, με έναν V8 5,7 λίτρων κάτω από το καπό όμως.

Και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, είπαν να γεμίσουν τον χώρο με δύο μεγάλες τουρμπίνες, μία για κάθε πλευρά του V. Η εισαγωγή και η πεταλούδα έχουν φτιαχτεί στο χέρι. Τα σωθικά του κινητήρα είναι προφανώς ενισχυμένα για ευστροφία και κυρίως αντοχή, με σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες. Χωρίς ιδιαίτερη φειδώ στην πίεση εισαγωγής, το σύνολο έβγαλε 2.000 HP. Τα οποία για να περάσουν στο δρόμο χρειάστηκε φυσικά μια ειδικά φτιαγμένη αγωνιστική μετάδοση. Η ανάρτηση έχει τροποποιηθεί επίσης, προφανώς το αυτοκίνητο έχει χαμηλώσει. Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά… 13 πόντους. Και έχει αναθεωρηθεί πλήρως η γεωμετρία.

Εκτός από τη μηχανική βελτίωση χρειάστηκε και ένας οδηγός ικανός και πρόθυμος να αναλάβει να οδηγήσει πάνω από τα 370 km/h αυτό το μάλλον ανορθόδοξο όχημα. Βρέθηκε στο πρόσωπο του οδηγού NASCAR Carl Edwards. Ο οποίος όπως έδειξε το GPS, έπιασε 370,5 πριν τελειώσει ο αεροδιάδρομος. Πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε ακόμη περισσότερα. Αν και το συγκεκριμένο ρεκόρ δεν έχει πιστοποιηθεί, η ταχύτητα του Land Cruiser του Edwards ξεπερνά κατά 30,5 km/h το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα SUV.

«Στα 360 km/h άρχισε να χαζεύει λίγο. Ό,τι κι αν γίνει μείνει με το γκάζι στο πάτωμα, αυτό ήταν το μόνο που σκεφτόμουν» δήλωσε μετά την προσπάθεια ο Edwards.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.