ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

XE SV Project 8: Η ισχυρότερη ever Jaguar παραγωγής (βίντεο)

XE SV Project 8:  Η ισχυρότερη ever Jaguar παραγωγής (βίντεο)

Το νέο κτηνώδες σούπερ σεντάν, η κορυφαία έκδοσης της Jaguar XE που εξέλιξε το τμήμα SVO κινείται από έναν 5λιτρο V8 600 ίππων. Το πλήρες όνομα του μοντέλου είναι Jaguar XE SV Project 8, και είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της μάρκας. Είναι η δεύτερη δημιουργία του τμήματος με συλλεκτικό χαρακτήρα, όπως και η Jaguar F-Type Project 7 του 2014. Όπως και τότε, το Project 8 θα είναι χειροποίητο και θα φτιάχνεται στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Coventry, και όχι στην κανονική γραμμή παραγωγής στο Solihull.

Χρησιμοποιείται ο ίδιος V8 με τον μηχανικό συμπιεστή του Project 7, χωρητικότητας 5 λίτρων. Αλλά στην περίπτωση της κορυφαίας XE βγάζει 23 επιπλέον ίππους, αγγίζοντας τους 600. Η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, αντίθετα με την πισωκίνητη F-Type Project 7, μέσω ενός βελτιωμένου για να αντέχει την πρόσθετη καταπόνηση αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF.

Η Jaguar δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα επιδόσεις, αλλά υποστηρίζει ότι το Project 8 θα μπαίνει για τα καλά στα χωράφια των supercars. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα είναι ταχύτερη από την 4κίνητη F-Type SVR, που κάνει 0-100 km/h σε 3,5”. Και θα κοντράρει στα ίσια τις Porsche 911 GT3 και BMW M4 GTS.

Το Project 8 που εδώ βλέπουμε ελαφρώς καμουφλαρισμένο, ντυμένο με αυτοκόλλητμόνο… παραλλαγή, έχει εξελιχθεί στο Nurburgring. Η Jaguar δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις προδιαγραφές του σασί και τις αλλαγές που χρειάστηκε να γίνουν. Πιο σκληρές ρυθμίσεις ελατηρίων, αμορτισέρ και αντιστρεπτικών, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και πιο γρήγορο τιμόνι είναι τα σίγουρα. Οι ζάντες είναι ελαφρύτερες και με το διαφορετικό offset δίνουν φαρδύτερα μετατρόχια. Πράγμα που επέβαλλε και το ξεχείλωμα των φτερών.

Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα και τις κορυφαίες προδιαγραφές. Τα περισσότερα πάνελ του αμαξώματος είναι ειδικά για την περίπτωση. Προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς και επιθετικό σπόιλερ εμπρός, συνδυάζονται με δύο διπλές εξατμίσεις, diffuser και ένα μεγάλο πίσω φτερό.

Το επίσημο ντεμπούτο θα γίνει τον Ιούνιο στο Goodwood Festival of Speed. Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη σε 300 μόλις κομμάτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.