Rolls Sweptail: Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο που κοστίζει 11,4 εκατ. ευρώ (φωτό, βίντεο)

Rolls Sweptail: Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο που κοστίζει 11,4 εκατ. ευρώ (φωτό, βίντεο)

Η καινούρια  Rolls Sweptail, η οποία αποκαλύφθηκε σε διαγωνισμό στην πανέμορφη  Villa d’Este της Ιταλίας, στοίχισε 11,4 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιοκτήτη της.

Αυτή η τιμή κάνει αυτή την Ρολς Ρόις το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Από τις 26 ως τις 28 Μαίου έγινε ο διαγωνισμός κομψότητας στην  Villa d’Este, στις όχθες της λίμνης Κόμο του Μιλάνου, ένας από τους διασημότερους διαγωνισμούς κοσμότητας αυτοκινήτων συλλογής στον κόσμο.

Με αυτή την αφορμή, η βρετανική φίρμα  Rolls-Royce έβγαλε τα υπερόπλα και αποκάλυψε ένα μοντέλο μοναδικό: την Sweptail. Αυτό το δημιούργησε έγινε κατόπιν παραγγελίας ενός πελάτη. Η βάση του οχήματος είναι ένα  Phantom Coupé -από ένα άλλο μοντέλο της φίρμας- με μια γραμμή οροφής η οποία κατεβαίνει ως το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και με μια οροφή από τζάμι η οποία καταλήγει σε γωνία. Η ιδέα ήταν να γίνει ένα αυτοκίνητο σαν «ματιά» στις δημιουργίες του 1920.

Αυτό το μοντέλο δημιουργήθηκε για έναν και μοναδικό πελάτη και έχει φυσικά μια τιμή. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Car Magazine, αυτή η ειδική «Rolls» κοστίζει 11,4 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται όντως για το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο. Συγκριτικά, η Lamborghini Veneno Roadster, η οποία κατασκευάστηκε για τα 50ά γενέθλια της ιταλικής μάρκας Lamborghini, στοιχίζει μόνο 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Η Bugatti Chiron στοιχίζε μόνο 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η ταυτότητα του αγοραστή αυτής της Ρολς δεν έγινε γνωστή.

Δείτε το αυτοκίνητο σε βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.