ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tο καινούργιο Audi A8 θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου

Tο καινούργιο Audi A8 θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου

Στις 11 Ιουλίου η Audi θα παρουσιάσει στη Βαρκελώνη το καινούργιο Α8, που πέρα από όλα τα άλλα θα διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου…

Το οποίο χάρη στο Traffic Jam Pilot θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και μέχρι τα 56 χλμ./ ώρα, να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι, αφήνοντας το αυτοκίνητο να κάνει τα πάντα. Δηλαδή να στρίψει, να επιταχύνει και να φρενάρει.

Προκειμένου το συγκεκριμένο σύστημα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά θα πρέπει να προηγηθεί η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων χωρίς το πλήρη έλεγχό τους από τον οδηγό. Ενδεικτικά, οι Γερμανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμφώνου της Βιέννης, του 1968, γύρω από την κίνηση στους δημόσιους δρόμους, με στόχο την προσθήκη μίας τροπολογίας που θα επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση επιπέδων 3 και 4.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να δώσουμε μία εικόνα του πως ορίζεται η αυτόνομη οδήγηση, η SAE (Society of Automotive Engineers) έχει θεσπίσει 6 διαφορετικά επίπεδα, από το 0 έως το 5. Το πρώτο δεν περιλαμβάνει κανέναν αυτοματισμό, ενώ το τελευταίο είναι πλήρως ελεγχόμενο από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε βαθμό που θα μπορούσε να μην υπάρχει καν τιμόνι εντός του οχήματος… Η κατηγορία 3 ορίζεται ως «υπό όρους αυτοματοποιημένη» επιτρέποντας στο όχημα να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει μόνο του, εφόσον ο δρόμος και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.