ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέος κινητήρας 1.0 MIVEC 1.0 Lt για το Space Star

Νέος κινητήρας 1.0 MIVEC 1.0 Lt  για το  Space Star

Αναβαθμίζεται ο κινητήρας του Space Star. Μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της 2ης γενιάς του space Star, η οικογένεια του μοντέλου συμπληρώνεται με τη χρήση ενός 3κύλινρου κινητήρα 1.0lt με σύστημα Auto Stop και Go (AS&G) .

Στην παρουσίαση που έγινε στην Ελλάδα ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο σύνολο του Space Star που με αυτό θα εξοπλίζεται στο εξής η μικρότερη έκδοση. Τα Space Star 2ης γενιάς που κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα ήταν με κινητήρα 1,2 λίτρων. Ο νέος κινητήρας διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων. Η ιπποδύναμη του, 71 ίπποι, με 9,0 χλγμ ροπής στις 5.000 σ.α.λ. θεωρούνται ιδανικά για την πόλη.

To Space Star είναι ένα από τα μοντέλα που ανήκουν στο φιλόδοξο πρόγραμμα “Global Small” που ξεκίνησε από την MMC το 2009. Οπτικά δείχνει πιο δυναμικό, από το προηγούμενο μοντέλο ενώ το σύνολο ομορφαίνει με τα σχέδια ζαντών 15” η και 14’’ που έχουν φαρδιές ακτίνες.

Το Mitsubishi Space Star απευθύνεται σ αυτούς που θέλουν να κυκλοφορούν περισσότερο στην πόλη. Ανήκει στα αυτοκίνητα της κατηγορίας city-cars. Τέσσερα άτομα χωράνε άνετα. Βολεύονται χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς. Οι σχεδιαστές της Mitsubishi κατάφεραν να αυξήσουν τους χώρους στο εσωτερικό .

Πάντως τα πέντε άτομα θα στριμωχθούν. Το μήκος είναι 3.795 mm ενώ ο χώρος για τα πόδια 1.651 mm. Μικρός είναι ο χώρος αποσκευών. Τα 235 λίτρα είναι για αποσκευές δύο επιβατών. Αλλά μην το αδικούμε. Τα μικρά αυτοκίνητα πόλης έχουν περιορισμένους αποθηκευτικούς χώρους.

Το Space Star έχει βάρος 845 κιλά. Ο νέος κινητήρας είναι δωδεκαβάλβιδος, με 2 ΕΕΚ, προδιαγραφών Euro 6 . Είναι ιδιαίτερα αποδοτικός αλλά και οικονομικός αφού χρειάζεται στη συνδυασμένη διαδρομή μόλις 4,0λίτρα/100χλμ. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις από 0-100 χρειάζεται 13,6 δευτ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 176 χλμ./ώρα.

Οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 92 γρ./χλμ ενώ 0,27 είναι ο συντελεστής αεροδυναμικής . Η αντίσταση του αέρα και η δύναμη ανύψωσης μειώνονται χάρη στο πρωτοποριακό διπλό άκρο της οροφής, τις αεροδυναμικές διόδους αέρα και τα καλύμματα κάτω από το δάπεδο.

Ακόμη το κιβώτιο είναι μηχανικό πέντε σχέσεων, AS@G.

Μέσα στην πόλη το Space Star 1.0 με την κρεμαγιέρα που έχει ηλεκτρική υποβοήθηση αποδεικνύεται ευέλικτο. Η μόνωσή του είναι καλή.

Μπροστά έχει γόνατα MacPherson με μπάρα σταθεροποίησης ενώ πίσω έχει ημιάκαμπτο άξονα. Τέλος τα φρένα είναι αεριζόμενοι δίσκοι ενώ πίσω έχει τα κλασικά ταμπούρα. Για να διασφαλιστεί ο μικρός κύκλος στροφής στα 4.6 m, ο εμπρός πρόβολος είναι μόλις 745mm.

Το Space Star είναι εφοδιασμένο από μία σειρά χαρακτηριστικών που προσφέρουν υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας .Το αμάξωμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, στιβαρό και ελαφρύ χάρη στην χρήση χαλύβδινων πλακών πολύ υψηλής αντοχής, οι οποίες συμβάλλουν στο πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας από πρόσκρουση.

Στον εξοπλισμό του θα βρείτε το Active Stability Control (ASC) και TCL (Traction Control), το σύστημα TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) που ενημερώνει τον οδηγό αν χάσει πίεση στα ελαστικά, το σύστημα Hill Start Assist (HAS) που προσφέρεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και όσων εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο.

Η Mitsubishi Motors στην Ελλάδα εκπροσωπείται στην Ελλάδα μέσα από το Δίκτυο Των Επισήμων Εμπόρων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε . To Space Star είναι διαθέσιμο στις παρακάτω εκδόσεις:

Space Star 1.0 Inform με τιμή 9.990€,

Space Star 1.2 Intense MT με τιμή 12,740 €

Space Star Intense CVT με τιμή 12.740 €.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.