Ισχυρή παρουσία της Opel στο Γερμανικό Αγώνα του WRC (φωτό)

Ισχυρή παρουσία της Opel στο Γερμανικό Αγώνα του WRC (φωτό)

Το ADAC Rallye Deutschland αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός για τους Γερμανούς λάτρεις των αγώνων ράλι, κάθε χρόνο. Ο Γερμανικός αγώνας του Πρωταθλήματος WRC της FIA έχει μεταφερθεί από το Trier στο Saarbrücken και οι θεατές, όπως και οι συμμετέχοντες, αναμένουν με ανυπομονησία τον ασφάλτινο αγώνα, που διεξάγεται από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου. Δεκάδες χιλιάδες θεατές δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στις ειδικές διαδρομές του Γερμανικού ράλι παρακολουθώντας την αφρόκρεμα των οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο τιμόνι συναρπαστικών World Rally Cars (WRC).

Όσο για τις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές γύρω από το Saarbrücken – όπου βρίσκεται η βάση του ράλι – και το service park του Bostalsee, θεωρούνται από τις δυσκολότερες στον κόσμο. Ειδικά η θρυλική ειδική Panzerplatte των 42 χιλιομέτρων, από την οποία τα πληρώματα θα κάνουν δύο περάσματα το Σάββατο.Εδώ και χρόνια η Opel αποτελεί το ‘στυλοβάτη’ του ADAC Rallye Deutschland και φέτος αυτό ισχύει περισσότερο από ποτέ: 31 από τα 93 αγωνιστικά που συμμετέχουν στο Γερμανικό αγώνα του WRC – ακριβώς το ένα τρίτο δηλαδή της λίστας συμμετοχών – φέρουν το σήμα της Opel.

Για πέμπτη χρονιά, το ADAC Rallye Deutschland προσμετρά σαν δύο αγώνες του κυπέλλου. Στον πρώτο περιλαμβάνονται οκτώ ειδικές διαδρομές από την Πέμπτη μέχρι την Παρασκευή το βράδυ ενώ ο δεύτερος αγώνας αποτελείται από 13 ειδικές διαδρομές από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής με 309 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών. Αυτό σημαίνει ότι τα πληρώματα θα έχουν δύο ευκαιρίες να διεκδικήσουν βαθμούς και χρηματικά έπαθλα, τα οποία είναι σημαντικά στο ADAC Opel Rallye Cup, φτάνοντας τα 120.000 ευρώ περίπου κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ανάδειξης νέων ταλέντων, την οποία διοργανώνουν από κοινού η ADAC και η Opel, έχει καθιερωθεί σαν εφαλτήριο για τους οδηγούς ράλι και η εξαιρετική φήμη του έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο ADAC Rallye Deutschland, οδηγοί από 13 διαφορετικές χώρες θα δώσουν μάχες μεταξύ τους με εντελώς ίδια αυτοκίνητα. Όλοι τους έχουν ένα κοινό όνειρο, μία θέση στην ομάδα της Opel Rallye Junior Team στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ώστε να αντιμετωπίσουν τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης κάτω των 27 ετών στα πλαίσια του Πρωταθλήματος FIA ERC Junior, στο τιμόνι του ADAM R2 140 kW/190 hp, του πιο επιτυχημένου σήμερα αγωνιστικού αυτοκινήτου ράλι της κατηγορίας του. Οι οδηγοί αυτοί θα βρεθούν στα χνάρια των Marijan Griebel, Emil Bergkvist, Julius Tannert και Jari Huttunen, των καλύτερων νέων οδηγών του Cup κατά τις αγωνιστικές περιόδους από το 2013 έως το 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.