ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το πιο «in» πανδοχείο της Ιαπωνίας εντυπωσιάζει με τις παντόφλες που … κινούνται (φωτό, βίντεο)

Το πιο «in» πανδοχείο της Ιαπωνίας εντυπωσιάζει με τις παντόφλες που … κινούνται (φωτό, βίντεο)

Τι σχέση θα μπορούσε να έχει ένα πανδοχείο στην Ιαπωνία, οι παντόφλες των ενοίκων και η Nissan. Όσο και αν το σκεφτείς δεν μπορείς να το βρεις. Οι γιαπωνέζοι στα θέματα της τεχνολογίας είναι 100 χρόνια μπροστά. Αυτό το ξέρουμε.

Αλλά αυτό που σκέφτηκαν και έκαναν ένα μεσαίο πανδοχείο το πιο γνωστό σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεν μπορεί να το σκεφθούμε εδώ στην Ελλάδα που ακόμη οι άνθρωποι στήνονται στις ουρές και ταλαιπωρούνται στα γκισέ για να βγάλουν το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο για τα ΜΜΜ.

Όσοι επισκέφθηκαν το πανδοχείο με τις… αυτόνομες παντόφλες εντυπωσιάσθηκαν. Φαντασθείτε λοιπόν να πάτε στο πανδοχείο, να καθίσετε στο δάπεδο για να φάτε στα χαμηλά παραδοσιακά τραπεζάκια και να περιμένετε τον υπάλληλο να σας φέρει τι παντόφλες σας. Οι υπάλληλοι δεν σας πλησιάζουν γιατί απλά οι παντόφλες, τα τραπεζάκια και τα μαξιλάρια δαπέδου σας έρχονται μόνα τους. (Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε).

Συνδυάζοντας την απόλυτη παραδοσιακή φιλοξενία με την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης της Nissan, το Iαπωνικό πανδοχείο που συνεργάστηκε με την Nissan έγινε αμέσως γνωστό όχι μόνο στους γιαπωνέζους αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με μια πρώτη ματιά, το ProPILOT Park Ryokan μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο παραδοσιακό Ιαπωνικό πανδοχείο ( γνωστό και με την ορολογία ryokan). Οι παντόφλες είναι προσεκτικά τοποθετημένες στο φουαγιέ, όπου οι επισκέπτες βγάζουν τα παπούτσια τους. Τα δωμάτια Tatami είναι επιπλωμένα με τα παραδοσιακά χαμηλά τραπέζια και μαξιλάρια δαπέδου.

Αυτό όμως που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο ryokan, είναι η τεχνολογία. Οι παντόφλες, τα τραπέζια και τα μαξιλάρια είναι εξοπλισμένα με μια ειδική έκδοση της τεχνολογίας ProPILOT Park, της αυτόνομης στάθμευσης της Nissan.

Όταν τα προαναφερόμενα αντικείμενα δεν χρησιμοποιούνται, επιστρέφουν αυτόματα στα καθορισμένα σημεία τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το νέο Nissan LEAF λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία τον περασμένο Οκτώβριο. Η τεχνολογία ProPILOT Park ανιχνεύει τον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινήτου και επιτρέπει στους οδηγούς να σταθμεύουν αυτόματα το όχημα, σε επιλεγμένο χώρο στάθμευσης, πατώντας απλά ένα κουμπί.

Η ίδια τεχνολογία αποτελεί μέρος των παροχών του ProPILOT Park Ryokan, κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης φιλοξενίας επισκεπτών του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.