ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς 2018 αναδείχτηκε η BMW M5 (φωτό)

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς 2018  αναδείχτηκε η BMW M5 (φωτό)

Η BMW M5 ψηφίστηκε “World Performance Car 2018” (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς 2018). Ήταν η έβδομη φορά που η BMW απέσπασε ένα παγκόσμιο βραβείο στο θεσμό “World Car of the Year”.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης 2018.

Στην κατηγορία αυτοκινήτων επιδόσεων – με ετήσια παραγωγή τουλάχιστον 2.000 αντιτύπων και πώληση σε τουλάχιστον δύο ηπείρους το διάστημα 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2018 – διαγωνίστηκαν συνολικά έντεκα οχήματα. Η επιλογή και ψηφοφορία σε όλες τις κατηγορίες πραγματοποιήθηκε από μία διεθνή επιτροπή που αποτελείται από 82 κορυφαίους δημοσιογράφους αυτοκινήτου, από 24 χώρες.

Η BMW M5 εφοδιάζεται με την τελευταία έκδοση του 4.4L V8 κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo. Ισχύς 600hp και μέγιστη ροπή 750Nm εγγυώνται εξαιρετική προώθηση και εντυπωσιακές επιδόσεις: ο V8 biturbo επιταχύνει την M5 από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,4 δεύτερα (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 l/100km*, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 241 g/100km*).

Η νέα M5 υιοθετεί σύστημα τετρακίνησης M xDrive, ειδικά εξελιγμένο για μοντέλο M. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω του νέου 8-τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic: σε συνδυασμό με το σύστημα M xDrive, αυτό εξασφαλίζει την άριστη μεταφορά ισχύος του υψηλόστροφου υπερτροφοδοτούμενου στο δρόμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.