«Hum Rider»: Το όχημα SUV που κάνει τον «Αστυνόμο Σαΐνη» πραγματικότητα! (βίντεο)

«Hum Rider»: Το όχημα SUV που κάνει τον «Αστυνόμο Σαΐνη» πραγματικότητα! (βίντεο)

Ονομάζεται Hum Rider και πρόκειται για ένα τροποποιημένο Grand Cherokee με υδραυλικό σύστημα που ανυψώνει το όχημα και το κινεί με τους βραχίονες σε πλήρη ανάπτυξη. Το όχημα «transformer» είναι δημιούργημα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Verizon Wireless για να διαφημίσει το Hum, ένα σύστημα για connected cars.

Στο βίντεο θα παρατηρήσετε ότι οι βραχίονες αυτοί αναπτύσσονται σε δύο στάδια, σε πρώτη φάση διευρύνουν την απόσταση των τροχών και τους ανυψώνουν ταυτόχρονα, ενώ σε δεύτερη φάση ανυψώνουν περεταίρω το όχημα καθιστώντας το ικανό να περάσει πάνω από άλλα οχήματα, τα οποία είναι ακινητοποιημένα λόγω… κίνησης!

Το καινοτόμο αυτό σύστημα συμπληρώνεται από κάμερες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί κάτω από το αμάξωμα και ενημερώνουν το όχημα για τα τι βρίσκεται από κάτω του. Όταν το Hum Rider προσπεράσει με επιτυχία τα προπορευόμενα οχήματα, οι υδραυλικοί βραχίονες χαμηλώνουν και μαζεύονται ώστε οι τροχοί να τοποθετηθούν στην αρχική θέση κίνησης για να συνεχίσει ο οδηγός την επιθυμητή του πορεία.

Για όσους έκαναν δεύτερες σκέψεις, όχι δεν είναι μία καλοστημένη φάρσα, είναι αληθινό και το «transformer» όχημα που είδατε είναι απολύτως πραγματικό, αλλά αυτό το SUV της Jeep τροποποιήθηκε αυστηρά για διαφημιστικούς λόγους.

Παρόλο που δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα για το Hum Rider, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι θα έκανε πολλούς οδηγούς χαρούμενους και θα τους έδινε λύση κάθε φορά που θα ήταν κολλημένοι σε ένα μποτιλιάρισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(με πληροφορίες από motortrend)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.