Mars Rover Concept: Το διαστημικό αυτοκίνητο της NASA (φωτό, βίντεο)

Mars Rover Concept: Το διαστημικό αυτοκίνητο της NASA (φωτό, βίντεο)

Η πρωταρχική αποστολή για το Mars Rover Concept θα είναι να εκπαιδεύσει ανθρώπους στον κόκκινο πλανήτη και να ενθαρρύνει τον ενθουσιασμό των μελλοντικών γενεών να διατηρήσουν τη φλόγα της εξερεύνησης. Χτίστηκε από τους αδελφούς Parker – όχι εκείνους που εισήγαγαν τον κόσμο στη Monopoly.

Οι Shanon και Marc Parker έχουν κατασκευάσει μια σειρά από περίεργα οχήματα μέσω της εταιρείας Parker Brother Concepts, συμπεριλαμβανομένων των φουτουριστικών ποδηλάτων από την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2010 Tron: Legacy. Το δίδυμο συζήτησε με τους αστροναύτες για το σχεδιασμό, στη συνέχεια χτίστηκε το σύνολο του rover από το μηδέν σε μόλις πέντε μήνες. Αποκαλυπτήθηκε στις 5 Ιουνίου σε ειδική τελετή στο διαστημικό κέντρο Kennedy της Φλόριντα. Θα παραμείνει στην επίδειξη στο κέντρο ως τμήμα του εκθέματος Journey to Mars.

Όπως αναφέρθηκε, το rover είναι πλήρως λειτουργικό με ενσωματωμένες οθόνες και με κορυφαία ταχύτητα. Οι τροχοί έχουν σχεδιαστεί για να διασχίζουν τόσο τους βράχους όσο και για να προσφέρουν επίπλευση σε αμμώδεις συνθήκες. Δεν έχουμε λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης, αλλά η ηλεκτρική ενέργεια με ηλιακή φόρτιση είναι σχεδόν βέβαιη στο τμήμα της εξίσωσης. Επίσης, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε την τρομερή ομοιότητα με τους αστεροειδείς δρομείς που παρουσιάζονται στην αγαπημένη αγωνιστική δράση Armageddon εκτός του κόσμου. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό ήταν συμπτωματικό ή σκόπιμο, λαμβάνοντας υπόψη τους δεσμούς με το Hollywood των αδελφών. Όποια και αν είναι η περίπτωση, το αγαπάμε απολύτως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.