ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Kosmocar-Protergia: Συνεργασία για βιώσιμη ηλεκτροκίνηση

Kosmocar-Protergia: Συνεργασία για βιώσιμη ηλεκτροκίνηση

Από κοινού «επιδότηση» της τιμής του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Volkswagen e-up! ανακοίνωσαν η Kosmokar και η Protergia, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Η Kosmocar επίσημος εισαγωγέας της Volkswagen στην Ελλάδα προσχώρησε σε μια εντυπωσιακή σύμπυξη συμμαχίας με τον μεγαλύτερο ιδιωτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, την Protergia προκειμένου να κάνουν την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, όσο το δυνατόν πιο προσιτή και βιώσιμη.

Η συνεργασία αυτή ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις δύο εταιρείες στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος. Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής συμμαχίας είναι ότι το Volkswagen e-up!, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πόλης της γερμανικής εταιορείας να ονομαστεί e-up! Powered by Protergia και να διατίθεται στην τιμή των €19.950 από σχεδόν €29.000 που ήταν η αρχική τιμή του.

Η «επιδότηση» που κάνουν οι δύο εταιρείες από κοινού έχει στόχο την αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά αμιγώς ηλεκτροκινούμενων οχημάτων σε όλη την Ευρώπη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η επίσημη πολιτεία δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον ώστε να παρέχει κίνητρα για την αγορά και κατοχή ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ και οι υποδομές υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης είναι ακόμα ελάχιστες.

Το νέο e-up! Έχει αυτονομία που μπορεί να φτάσει τα 160 km και εντυπωσιακά πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης και συνδεσιμότητας. Στην τιμή των €19.950 παρέχεται επίσης δωρεάν ταχυφορτιστής AC Wallbox, ένω η Protergia στην περίπτωση που ο ιδiοκτήτης είναι και συνδρομητής της εταιρείας παρέχει δωρεάν ρεύμα για την φόρτιση του αυτοκινήτου για ένα χρόνο. Δίνει δε και πράσινο πιστοποιτικό που σημαίνει ότι το ρεύμα που παρέχει η Protergia για το e-up! προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο επικεφαλής της Volkswagen στην Ελλάδα κ. Θανάσης Κονιστής τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς πυλώνες σχεδιασμού της εταιρείας, η οποία έχει ήδη στην γκάμα της δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (e-up! και e-Golf) και δύο υβριδικά plug-in (Golf GTE και Passat GTE). Στόχος της εταιρείας να παρουσιάσει το 2020 μια νέα «οικογένεια» ηλεκτρικών οχημάτων, με πρώτο το μικρομεσαίο σεντάν I.D το οποίο θα έχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 600 km, αυτονομία και θα διατίθεται στην τιμή ενός ντίζελ μοντέλου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν ένα Van και φυσικά ένα ηλεκτρικό SUV.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νέο e-up! θα έρχεται με εγγύηση 8 ετών για την μπαταρία ενώ θα έχει και χαμηλότερο κόστος σέρβις κατά 30-40% σε σχέση με ένα συμβατικό up! με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παρόλη την γενναιόδωρη επιδότηση εξακολουθεί να παραμένει ένα ακριβό μοντέλο, αλλά έχει εντυπωσιακά χαμηλό κόστος χρήσης το οποίο δεν ξεπερνά το €1,1/100 km. Σύμφωνα μάλιστα με όλες τις προβλέψεις τα επόμενα χρόνια η πτώση των τιμών των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αναμένεται να είναι ραγδαία. Αποτέλεσμα αυτής της απομείωσης θα είναι ότι μέχρι το 2040 το 35% των οχημάτων που θα πωλούνται παγκοσμίως θα είναι ηλεκτρικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.