Α. Λοβέρδος και Γ. Κουμουτσάκος ισχυρίζονται ότι δεν είδαν όλα τα απόρρητα έγγραφα στο ΥΠΕΞ

Α. Λοβέρδος και Γ. Κουμουτσάκος ισχυρίζονται ότι δεν είδαν όλα τα απόρρητα έγγραφα στο ΥΠΕΞ

Οι εκπρόσωποι των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι δεν είδαν όλα τα απόρρητα έγγραφα στο ΥΠΕΞ που αφορούν στην πώληση στρατιωτικού υλικού.

Τόσο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε όλο το υλικό των διαβαθμισμένων εγγράφων για την επίμαχη υπόθεση.

Μάλιστα, οι Βουλευτές υποχρεώθηκαν να υπογράψουν πρωτόκολλο ανάγνωσης πριν ξεκινήσουν να διαβάζουν, παρουσία διπλωματικού υπαλλήλου και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλου, τα απόρρητα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία.

Εξερχόμενος του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Ζήτησα να πληροφορηθώ τον αριθμό των σχετικών με την υπόθεση αυτή, εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων, όπως προκύπτει από το πρωτόκολλο. Δεν πήρα απάντηση. Ο αμήχανος κύριος Κατρούγκαλος μου είπε απλώς ότι είναι πολλά. Μου δόθηκε πρόσβαση μόνον σε δύο τηλεγραφήματα τα οποία διάβασα και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα ερωτήματα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης όχι μόνον παραμένουν αλλά αυξάνονται και ενισχύονται. Θα ενημερώσω αναλυτικά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο έλεγχος θα συνεχισθεί. Δεν σταματάμε εδώ».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως οι διαδικασίες δείχνουν ένα καθεστώς που βρίσκεται σε φόβο και πανικό γιατί έχει αποκαλυφθεί ένα σκάνδαλο που το αφορά.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι τα έγγραφα είναι σημαντικά, ωστόσο δεν είναι όλα. Απουσιάζει εκείνο αυτό για το οποίο μίλησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνισε ο κ. Λοβέρδος. Ακόμη υποστήριξε ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στην Σ.Αραβία «είναι πάρα πολύ σοβαρός και ενημέρωνε το ΥΠΕΞ από το 2016 με απόλυτη μυστικότητα.Τίποτα δεν έκανε χωρίς να ενημερώνει το υπουργείο»., πρόσθεσε.

«Υπάρχει πληθώρα εγγράφων που δεν μας τα δείχνουν» υποστήριξε ακόμη ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε ότι «από όσα είπε ο Πρωθυπουργός δεν υπάρχει ψέμα αλλά διαστροφή της ερμηνείας που έκανε πάνω σε γεγονότα. Δηλαδή, για να θολώσει τα νερά και να κρύψει ότι η κυβέρνηση του ελέγχεται για σκάνδαλο που αφορά απόφαση του ΚΥΣΕΑ και τον ίδιο δηλαδή και τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας και άλλους υπουργούς, είπε γεγονότα που είναι αληθή αλλά τα ερμήνευσε με έναν τρόπο που ο πολίτης δεν καταλάβαινε. Η ουσία είναι μία: οι Άραβες ήθελαν διακρατική συμφωνία και εμείς τους δίναμε τον κ. Παπαδόπουλο. Οι Άραβες ήθελαν απ’ ευθείας συνεργασία και εμείς τους δίναμε μεσάζοντες. οι Άραβες ήθελαν γι’ αυτούς τα όπλα αλλά κανείς δεν ξέρει για που ήθελαν να τα πάνε οι μεσάζοντες. Αυτό μέρα με την ημέρα οριστικοποιείται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε πως πρόκειται για εξευτελιστική διαδικασία, ότι τα στελέχη της κυβέρνησης συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκουν τα υπουργεία και προειδοποίησε ότι οι πιέσεις σε βάρος διπλωματών δεν θα έχουν απολύτως κανένα αποτέλεσμα. «Από το δεύτερο έγγραφο του πρέσβη είναι σαφές ότι τον άνθρωπο τον κυνηγάνε», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.