ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ με 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ με 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ

H εταιρεία MARC σε δημοσκόπηση της δίνει σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως να μεγαλώνει η διαφορά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο σε ανάλογες δημοσκοπήσεις της εταιρείας.

Στην πρόσθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 29%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έχει 18,9%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, ενώ κατά την δημοσκόπηση της εταιρείας, αν γίνονταν αυτή την στιγμή εκλογές η νέα Βουλή θα ήταν εξακομματική.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων βάσει της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων διαμορφώνονται ως εξής:

• ΝΔ 29%

• ΣΥΡΙΖΑ 18,9%

• Κίνημα Αλλαγής 9,1%

• Χρυσή Αυγή 6,7%

• ΚΚΕ 6,4%

• Ενωση Κεντρώων 2,8%

• ΑΝΕΛ 2,4%

• Λαϊκή Ενότητα 1,8%

• Πλεύση Ελευθερίας 1,2%

Επίσης, το 81% πιστεύει ότι τα Μνημόνια δεν θα τελειώσουν τον Αύγουστο όπως υπόσχεται η κυβέρνηση και μόλις το 13,8% θεωρεί ότι θα βγει η χώρα οριστικά από την επιτροπεία.

Τέλος, το 72% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση τονίζει ότι η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται από την νυν κυβέρνηση.

Επιπλέον σε ότι αφορά στο Σκοπιανό οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν τη λέξη «Μακεδονία» στη νέα σύνθετη ονομασία των Σκοπίων.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα για τα Σκόπια «να πούμε ναι σε όνομα με τον όρο Μακεδονία;» το 68% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι» και το 23,6% απάντησε «ναι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, σε ποσοστό 64% δεν θέλουν την λέξη «Μακεδονία» ούτε και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.