ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Υπόθεση Νovartis: Την κλήση όλων των μαρτύρων θέλει η αντιπολίτευση διαφορετικά θα αποχωρήσει

Υπόθεση Νovartis: Την κλήση όλων των μαρτύρων θέλει η αντιπολίτευση διαφορετικά θα αποχωρήσει

Η αντιπολίτευση αναμένεται να καλέσει την κυβερνητική πλειοψηφία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με την διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την σημερινή συνεδρίαση (17:00) η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση – προγραμματισμό εργασιών με κλήτευση όλων των εμπλεκόμενων μαρτύρων όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, η νυν διοίκηση της εταιρείας, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες κ.α.

Εάν η πλειοψηφία αρνηθεί να την υιοθετήσει έστω με παραλλαγές και επιμείνει στις αρχικές της προθέσεις για ελεγχόμενο τερματισμό των εργασιών και επιστροφή του φακέλου στην δικαιοσύνη τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, την πρόθεσή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αποχωρήσει από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την Novartis στην περίπτωση που η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνηθεί την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και την κλήτευση όλων των μαρτύρων γνωστοποίησε ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της επιτροπής με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε πως «Το θέμα της αρμοδιότητας της Επιτροπής είναι λυμένο. Έχουμε προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα κλήσης μαρτύρων (α. Φρουζής, β. σημερινός διευθύνων σύμβουλος Novartis, ανώνυμοι επώνυμοι μάρτυρες κλπ). Αν αυτό δε γίνει δεκτό και δεν συμφωνήσουμε στην κλήση μαρτύρων θα αποχωρήσουμε».

Με σκεπτικό αποχώρησης θα προσέλθει στην σημερινή συνεδρίαση και το Ποτάμι. Ο κ Γιώργος Αμυρας ανέφερε πως αν η πλειοψηφία επιμείνει στα ζητήματα αναρμοδιότητας εξέτασης της υπόθεσης και των μαρτύρων θα αποχωρήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει αποχωρήσει το ΚΚΕ με τον κ. Νίκο Καραθανασόπουλο να χαρακτηρίζει την διαδικασία “προσχηματική” και να καταγγέλλει την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.