ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Μήλον της Έριδος» τα Θρησκευτικά για την κυβέρνηση

«Μήλον της Έριδος» τα Θρησκευτικά για την κυβέρνηση

Η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά έφερε στην επιφάνεια την διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα της διδασκαλίας του συγκεκριμένου μαθήματος στα σχολεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας επιτέθηκαν σφοδρά την Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Κώστας Γαβρόγλου με δηλώσεις του την Τετάρτη.

«Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στον σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να φέρουν σε αυτόν τον τόπο. Και αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Παράλληλα, δήλωσε σύμφωνος με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι το σκεπτικό του ΣτΕ προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων.

«Υπάρχουν και δικαστές που μειοψήφισαν. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όταν θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε ένα Πρόγραμμα Σπουδών, είτε είναι τα θρησκευτικά είτε είναι τα μαθηματικά, δεν προσεγγίζουμε το θέμα δογματικά, δηλαδή ‘’πάρε ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών και κάνε το μάθημα’’», είπε ακόμη μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Καμμένος χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η οποία ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων.

«Είναι σκοταδιστές το ΣτΕ; Είμαστε σοβαροί; Κάποιοι ακροαριστεροί έχουν έναν περίεργο εκνευρισμό και όταν δεν τους αρέσει κάτι αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι το ίδιο έκαναν και με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. «Η απόφαση λέει τι προβλέπεται και τι όχι στο Σύνταγμα. Να διαβάσουν το σκεπτικό. Αν δεν αρέσει στους ακροαριστερούς το Σύνταγμα, να μας πουν να το καταργήσουμε», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Νεολαία των ΑΝΕΛ σημειώνει ότι η απόφαση του ΣτΕ «επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, καθώς η παιδεία, κατά το Σύνταγμα, αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους που ως σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες αλλαγές, που εκτός των άλλων είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές. Και εφόσον φαίνεται ότι και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται, θυμίζουμε ότι ο σεβασμός στην Πίστη και την Παράδοση του Ελληνισμού δεν αποτελεί συντήρηση και οπισθοδρόμηση, αλλά υπηρετεί το Έθνος και το λαό, όπως και τον πολιτισμό αυτού του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.