ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Παράπονα των καθηγητών του Καστελορίζου στον Αλ. Τσίπρα

Παράπονα των καθηγητών του Καστελορίζου στον Αλ. Τσίπρα

Τα παράπονα και οι γκίνιες για τα κενά στα σχολεία δεν έλειψαν ούτε στο Καστελόριζο, όπου ο πρωθυπουργός συνομίλησε με αναπληρωτές αλλά και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Οι καθηγητές δεν έχασαν την ευκαιρία και μετέφεραν από πρώτο χέρι στον Αλέξη Τσίπρα την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, κάνοντας λόγο για «καθυστερήσεις», αλλά και για μετακινήσεις μαθητών που έγιναν, αναγκαστικά, στη Ρόδο.

«Φέτος είχα την αίσθηση σε όλη την Ελλάδα ότι είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ οι χρόνοι πλήρωσης των κενών. Στις βασικές ειδικότητες», είπε ο κ. Τσίπρας σε διάλογο που είχε με τους εκπαιδευτικούς. Με μία από τις καθηγήτριες να παίρνει το λόγο και φέρνοντας ένα παράδειγμα να λέει στον πρωθυπουργό ότι ο καθηγητής της φυσικής «τοποθετήθηκε (σσ. στο σχολείο) το Νοέμβριο»!

Τη στιγμή που υπάρχει μαθητής που δίνει μάθημα κατεύθυνσης και εκ των πραγμάτων υπάρχει πίεση. Με την ίδια, να παροτρύνει τον πρωθυπουργό να βελτιωθεί η ενισχυτική διδασκαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο αυτό, και σε μια προσπάθεια ο πρωθυπουργός να… ελαφρύνει το κλίμα, είπε: «Λοιπόν εγώ θα πω στον υπουργό Παιδείας, να σας επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν. Θα του το πω σήμερα για να έρθει να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Είναι προβλήματα που λύνονται πιστεύω. Βέβαια αν μπλέξει κάνεις με την γραφειοκρατία, είναι δαιδαλώδεις οι δρόμοι, αλλά αν υπάρχει θέληση θα τα λύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.