ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, κανένας από τους φορείς που εκλήθησαν σήμερα να καταθέσουν την άποψή τους για το νομοσχέδιο δεν υπερασπίστηκε την άποψή τους για διαχωρισμό όσον αφορά την αναδοχή μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Μάλιστα ακόμα και ο εκπρόσωπος της εκκλησίας ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει τέτοιος διαχωρισμός γιατί θα καταπέσει την επόμενη μέρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τάχθηκε πάντως κατά της αναδοχής τόσο σε ετερόφυλα, όσο και σε ομόφυλα ζευγάρια.

Η συντριπτική πλειονότητα των φορέων που πήραν το λόγο ανέφεραν ότι δεν πρέπει η επιλογή ενός αναδόχου γονέα να γίνεται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά με βάση την αγάπη που μπορεί να δώσει σε ένα παιδί και ξεκαθάρισαν ότι πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει η ιδρυματοποίηση των παιδιών.

Ποιες ήταν οι θέσεις των φορέων

Η Θεώνη Κουφονικολάκου Βοηθός συνηγόρου του πολίτη και υπεύθυνη για τα παιδιά ανάφερε: «Δεν πρέπει να κρίνεται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό του αιτούντος εάν κάποιος μπορεί να γίνει ανάδοχος παιδιού. Το κριτήριο που πρέπει να εξετάζεται είναι η αγάπη και η δυνατότητα του καθενός να γίνει γονιός και να φροντίσει το παιδί και όχι η σεξουαλική του ταυτότητα».

Λώρα Παπά πρόεδρος της οργάνωσης «Μετάδραση» για την αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων παιδιών που είναι πρόσφυγες.

«Χαιρόμαστε για το νομοσχέδιο, κάνει ένα βήμα μπροστά ,έχει καινοτομίες Πολύ θετικό το άρθρο για τους επαγγελματίες αναδόχους. Χίλιες φορές ένα παιδί να είναι σε μια οικογένεια παρά στο δρόμο ή σε ίδρυμα».

Ο Γιώργος Νικολαΐδης διευθυντής ψυχικής υγείας του ινστιτούτου υγείας του παιδιού ανέφερε οτι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ψυχικής υγείας και κοινωνικής ευεξίας για παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλα ζευγάρια . Δεν διαφέρουν ούτε ως προς την ταυτότητα φύλλου ούτε και ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό τα παιδιά που μεγάλωσαν σε ομοφύλους γονείς . Δεν έχει καμία σημασία αυτή η κουβέντα πέρα από το ότι είναι ένα δειλό βήμα. Αυτό που θα αντιστοιχούσε θα ήταν η πλήρης εξομοίωση όλων των ατόμων στα δικαιώματα που θα έχουν όχι μόνο στην υιοθεσία αλλά και όπου αλλού μπορεί να έχει ένας οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας».

Θεόδωρος Παπαγεωργίου νομικό σύμβουλος ιεράς συνόδου εκκλησία της Ελλάδας

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της εκκλησίας Θεόδωρου Παπαγεωργίου που είναι νομικός σύμβουλος της ιεράς συνόδου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης όσον αφορά την αναδοχή παιδιού διότι ένας τέτοιος διαχωρισμός θα καταπέσει την επόμενη μέρα από τα δικαστήρια. Ο κ. Παπαγεωργίου πρότεινε να μην έχουν τη δυνατότητα τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι παιδιού είτε είναι ετερόφυλα είτε ομόφυλα.

«Κάθε μορφή τεκνοθεσίας η αναδοχής που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της εκκλησίας.

Η αντίθεση της εκκλησίας κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με την αναδοχή από όσα ζευγάρια έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης και όχι από ομόφυλα ζευγάρια μόνο.

Τραγικό λάθος να γίνεται μόνο ανάδοχη από ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης γιατί θα καταδικαστούμε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η θα επιτρέπει για όλους ή θα απαγορευθεί για όλους.

Θεωρούμε ότι το πεδίο της παιδικής προστασίας δεν είναι ένα πεδίο κατάλληλο για να αρχίσει μια προσπάθεια προόδου της κοινωνίας. Η κοινωνική διάκριση που θα βιώσουν τα παιδιά αυτά δεν θα είναι δική τους επιλογή αλλά επιλογή της πολιτείας».

Για το θέμα τοποθετήθηκε ως φορέας και η κ. Στέλλα Μπελιά από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που είναι πρόεδρος της οργάνωσης οικογενειών ουράνιο τόξο.

«Η επικέντρωση της κουβέντας για το αν μπορούν να είναι ανάδοχοι γονείς τα ομόφυλα ζευγάρια αδικεί το νομοσχέδιο και την πρόθεση του. Περιμέναμε από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση να μας πει ότι μπορείτε να είτε όχι μόνο ανάδοχοι γονείς αλλά κανονικοί γονείς. Μας θεωρείται και πάλι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αυτό είναι μια διάκριση. Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν οι αλλαγές στο αστικό δίκαιο. Δεν πάμε να πάρουμε τα παιδιά του κόσμου, έχουμε δικά μας, παιδιά τα οποία υφίστανται πολλές διακρίσεις . Το δικαίωμα μας στην γονεϊκότητα είναι αδιαμφισβήτητο.

Πρέπει να δει ο μέσος άνθρωπος ότι υπάρχουμε και δεν είμαστε τα τέρατα που κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάζουν. Ευχάριστη η έκπληξη ότι όλοι οι φορείς έχουν θετική στάση στο συγκεκριμένο θέμα. Η άρση των διακρίσεων για εμάς και τα παιδιά μας είναι σημαντικό και αναγκαίο».

Την αντίθεσή της στο επίμαχο άρθρο οκτώ του νομοσχεδίου διατύπωσε η Μαρία Περαχωρίτη Εκπρόσωπος Ενωσης γυναικών Ελλάδας.

«Στο άρθρο οκτώ συγκρούονται δύο κατηγορίες δικαιωμάτων η πρώτη κατηγορία είναι τα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και αναφέρουν ότι έχουν την δυνατότητα να γίνουν ανάδοχοι παιδιών .

Η δεύτερη κατηγορία είναι τα παιδιά που θα στερηθούν το δικαίωμα να αναπτύξουν μια ταυτότητα προσαρμοσμένη στα πρότυπα της μητέρας και του πατέρα. Ένα παιδί που μεγαλώνει χωρίς τα πρότυπα μητέρας και πατέρα είναι επίφοβο να αναπτύξει μία μη ισορροπημένη προσωπικότητα.

Το παιδί δικαιούται να αναπτυχθεί μέσα σε μία οικογένεια με τα πολιτιστικά και βιολογικά χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Η Ελληνική κοινωνία δεν θα είναι ποτέ έτοιμη να αποδεχθεί κάτι αντίθετο».

Μάλιστα η κ. Περαχωρίτη αναφέρθηκε και στο θέμα του δημογραφικού προβλήματος και προέβλεψε ότι κάποια στιγμή η ελληνική κοινωνία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.