ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Δ.: Δραματικό το πρόβλημα για την ΔΕΗ – Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να χρεοκοπήσει

Ν.Δ.: Δραματικό το πρόβλημα για την ΔΕΗ – Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να χρεοκοπήσει

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση της ΔΕΗ εξαπέλυσαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη ΔΕΗ στην απαξίωση, ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους 2.000 εργαζόμενοι με βάση την έκθεση της McKinsey και πως θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος που θα πληρώνουν οι καταναλωτές.

Όπως ανέφερε, η Ν.Δ. έχει παρουσιάσει τις προτάσεις της, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής τρία βήματα: Πρώτον, να γίνουν άμεσες κινήσεις για τη σωτηρία της ΔΕΗ και να αποκαλυφθούν οι στρατηγικοι κακοπληρωτές, δεύτερον να εκσυγχρονιστεί και τρίτον να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής.

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Έχουμε υποχρέωση να επισημάνουμε πόσο δραματικό είναι το πρόβλημα για την Επιχείρηση, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης και εξέφρασε την ελπίδα «έστω την τελευταία στιγμή, ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Κληθείς να σχολιάσει για το αν υπάρχει και θέμα ποινικών ευθυνών, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε πως «όταν έρθει η ώρα θα δούμε και τις ευθύνες» αλλά «αυτό που μας νοιάζει είναι να γίνει γνωστό το πρόβλημα και να κινηθεί η κυβέρνηση που δείχνει επιπολαιότητα». Όπως είπε, η Ν.Δ. εκπέμπει φωνή αγωνίας και δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά βαράει καμπάνα.

Τόσο ο κ. Χατζηδάκης, όσο και ο κ. Σκρέκας, εξήγησαν ότι τα τελευταία χρόνια η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 63%, ενώ υπολόγισαν τη συνολική ζημιά για την Επιχείρηση να πλησιάζει τα 4 δισ. ευρώ.

«Η ΔΕΗ, από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης, έχει μετατραπεί σε συστημική απειλή για την ελληνική οικονομία» επισήμανε ο κ. Σκρέκας και ξεκαθάρισε πως «η Ν.Δ. δεν πρόκειται να αφήσει τη ΔΕΗ να χρεοκοπήσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, Χατζηδάκης και Σκρέκας ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τη μελέτη της McKinsey και ανακοίνωσαν ότι σήμερα 50 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν σχετική ερώτηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.