ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να φέρει εκλογές, επισημαίνει η Neue Zürcher Zeitung

Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να φέρει εκλογές, επισημαίνει η Neue Zürcher Zeitung

«Στους αντιπάλους της συμφωνίας των Πρεσπών που βρίσκονται κυρίως στην Νέα Δημοκρατία προκαλεί αμηχανία η ενδεχόμενη ρωσοτουρκική εμπλοκή στη διένεξη για το ονοματολογικό», γράφει η εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο: «Ο συμβιβασμός με τη Μακεδονία προκαλεί διαδηλώσεις στην Ελλάδα και ίσως ακόμα και πρόωρες εκλογές».

Σε δύσκολη θέση ο πρόεδρος της ΝΔ

Η ελβετική εφημερίδα σημειώνει: «Η ελληνική οικονομία, η οποία παραδοσιακά διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία, τάσσεται υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων με τα Σκόπια. Το οποίο με τη σειρά του φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμάχησε με την δεξιά πτέρυγα του κόμματος για να αποφύγει μια διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το ονοματολογικό.

Αμφίβολο είναι ωστόσο αν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος στηρίξουν εν τέλει τη θέση αυτή. Το προβάδισμα 10% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ωστόσο ότι εξανεμίζεται».

Η ελληνική κοινή γνώμη

Από την άλλη πλευρά τίποτα δεν δείχνει ότι η ελληνική κοινή γνώμη έχει αλλάξει στάση στο ζήτημα του ονόματος.

Περίπου το 66% τάσσεται κατά μιας λύσης που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Θεωρείται απίθανο ο Αλέξης Τσίπρας να κέρδιζε σχετικό δημοψήφισμα.

Μεγάλα τα προβλήματα και για τον Έλληνα πρωθυπουργό

Και η ελβετική εφημερίδα συνεχίζει: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει το ίδιο μεγάλα προβλήματα όπως ο αντίπαλός του Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι θα σταθούν εμπόδιο στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Τσίπρας θέλει βουλευτικές με ευρωεκλογές μαζί

Κατά συνέπεια δεν μπορούν να αποκλειστούν πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε οι βουλευτικές εκλογές να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου. Έτσι, τόσο το κόμμα του όσο και οι ΑΝΕΛ αποκτούν χρόνο για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους.

Ενδέχεται ο πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει την ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές. Ίσως είναι εφικτή μια πλειοψηφία με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, μερικών συντηρητικών, του Ποταμιού και ορισμένων ανεξάρτητων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.