Υπόθεση Φλώρου: Διερευνά ο ΕΦΚΑ για ατασθαλίες μετά την κατακραυγή

Υπόθεση Φλώρου: Διερευνά ο ΕΦΚΑ για ατασθαλίες μετά την κατακραυγή

Μετά την κατακραυγή από την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν με το πιστοποιητικό αναπηρίας άνω του 75%, που του χορήγησε ο ΕΦΚΑ, ο οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση.

Μέσω αυτής ανακοινώνουν ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ και θα γίνουν και σχετικοί έλεγχοι, μεταξύ άλλων και έλεγχος γνησιότητας των προσκομειθέντων δικαιολογητικών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, αναφέρει:

Άμεσες ενέργειες ΕΦΚΑ για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την αποφυλάκιση του Φλώρου Αριστείδη, ο οποίος είχε καταδικασθεί για την υπόθεση της Energa, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, διέταξε άμεσα:

Α) Έλεγχο των σχετικών ιατρικών γνωματεύσεων, με βάση τις οποίες πιστοποιήθηκε η αναπηρία.

Β) Έλεγχο γνησιότητας των προσκομισθέντων δικαιολογητικών

Γ) Έλεγχο συνταγογράφησης μέσω ΗΔΙΚΑ

Δ) Έναρξη διαδικασιών επιθεώρησης και ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Ε) Υποβολή των πορισμάτων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα, τη διοίκηση και τη διαχείριση των υποθέσεών του.

Από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Καταπέλτης κατά κυβέρνησης οι δικαστές

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων το πρωί απάντησε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίστηκε με νόμο που έχει ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, καθώς όταν τους προσκομίζεται δικαιολογητικό που δείχνει ότι ο κρατούμενος πληροί κάποιες προϋποθέσεις πρέπει υποχρεωτικά να τον αφήσουν ελεύθερο. Με άλλα λόγια υποστήριξαν ότι είναι με δεμένα χέρια απέναντι στο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε εκτίσει το 1/5 της ποινής του και είχε πιστοποιητικό του ΕΦΚΑ το οποίο ανέφερε ότι έχει 75% αναπηρία. Το πιστοποιητικό αυτό υπογράφεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο του Οργανισμού Διονύσιο Γαϊτάνη, ο οποίος διορίστηκε στη θέση αυτή επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.